|
Çaresizliğin gölgesinde!

Bir teknik adam için çaresiz kaldığı en önemli anlar inisiyatifi dışında yapılan değişikliklerdir. Oyun planın, anlayışın, hamle kabiliyetin bir anda yok olur. Çaresizce bir şeyler yapmaya çalışsan da sonuç üretmek adına hiçbir şey yapamazsın. Tıpkı dün Rıza Çalımbay’ın olduğu gibi. Ligin henüz 11. haftasında yaşadığın sakatlıklar darbeye dayalı sakatlıklar değilse bunun iyi sorgulanması ve incelenmesi gerekir.

Bu tespitimizden sonra maça gelirsek; Trabzonspor geçen hafta lider Galatasaray'ı yenmenin, Kayserispor ise deplasmanda Fenerbahçe’den puan almanın moraliyle sahaya çıktı. Her iki takım için de deplasman olmayan bir atmosferde Trabzonspor'da, kenar hücum oyuncusu olarak Castillo ve Bero’yu kullanılırken, N'Doye önde Yusuf Yazıcı destekli oynatılıp, ikinci bölgede ise Okay ve Onazi iki yönlü kullanmaya çalışıldı ama bu oyun düzeni, ev sahibi ekibin kurduğu baskı ile ne ofansif, ne de defansif anlamda sahaya yansıdı.

Özellikle savunmasıyla birlikte hücum zenginliği yaşayan Kayserispor, Mendez, Deniz ve önce Boldrin, sonrasında oyuna giren Gyan ile oyunu ikinci bölgeden üçüncü bölgeye çok çabuk ve etkili aktarırken ciddi anlamda da gol pozisyonu buldu.

Adam ve alan paylaşımında sıkıntı yaşayan Trabzonspor, özellikle ikinci bölgede ciddi sıkıntılar yaşadı. Bu sıkıntıda belki de zamansız yaşanan değişikliklerin etkisi vardır ama bu zamana kadar oyunun defansif yönünde görev alan Bero’nun hücumda, sakatlanan Onazi’nin yerine de direnç gösterilmesi gerekilen ikinci bölgede Sosa’nın yer alması da ev sahibi ekibin işine yaradı.

Yusuf ve Sosa’nın bu kadar geniş bir alanı kontrol edip, rakibi zorlayıp, kazanılan toplarla üçüncü bölgeye kadar olan alanı kat etmesi kolay bir hadise değil. Bu nedenledir ki her futbolcu sadece kendi bölgesinden değil sahanın tamamından sorumlu olduğunun bilincinde olmalı. Kayserispor bunu ortaya koyup, bu nedenle zorluk derecesi yüksek olmaya aday bir maçı galibiyeti kaçıran taraf olarak geride bıraktı.

Sonuç olarak Trabzonspor, ilk pozisyonunu Castillo ile maçın 35. dakikasında, isabetsiz de olsa ilk şutunu da 36. dakikada Okay ile attığı maçtan 1 puanla ayrılırken, takım olma adına da Rıza Çalımbay’ın çok işinin olduğunu da ortaya koydu.

#Trabzonspor
#Kayserispor
#N'doye
6 yıl önce
Çaresizliğin gölgesinde!
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset