|
Hesapsız ve hedefsiz!

Evinde oynadığı son üç maçta 8 puan kaybedip, Avrupa hedefinden uzaklaşan Trabzonspor ile ligde statü maçlarını oynayan Adanaspor arasındaki karşılaşma hem hedeften hem de hesaptan çok uzak bir karşılaşma oldu. Serin ve yağışlı hava koşullarından, mevsim normallerinde bir iklime giden Trabzonspor, aşırı sıcaktan etkilendiyse de oyunu sadece 30 metrede oynadı.



Hep söylerim; ligde hedefi kalmayan takımların futbolcuları çok daha tehlikeli olur ama bunu Adanaspor'da göremedik. Takımı küme düşen futbolcu, en azından performansını arttırarak kendisi ligde kalmak için mücadele verir ama ev sahibi ekip vasatı bile yakalayamadı.



Trabzonspor, maça savunma bloğunun önünde klasik Onazi ve Okay ikilisi ile başlarken, bu bölgede oyun üstünlüğünü elde edip, topa daha fazla sahip olarak Yusuf, N'Doye ve Olcay ile hücum bölgesindeki Rodallega'yı desteklemeyi hedefledi ama bu, niyetten öteye gitmedi. Yapılan değişiklikler sonrasında bu kez topu kenarlardan kullanmaya çalıştıysa da bordo-mavili takım yine ceza alanı içinde kalabalıklaşamayınca, sonuç üretmek Yusuf Yazıcı'nın bilerek ve görerek yaptığı vuruşa kaldı. Klasik görüntüsü içinde topa hakim olduğu gibi pas yüzdesini de arttırarak sonuç üretmeye çalışan bordo-mavili ekip, ceza alanı önünde her ne kadar bunda başarılı olduysa da bu eylemini ceza alanı içine taşıyamadı. Zaman zaman kenarlardan Mas ve Pereira hücum etkinliğine katıldıysa da bordo-mavili takım ceza alanı içinde kalabalıklaşamadığı gibi, sonuç üretme adına bu alanda hamle yapma şansını yakalayamadı. Oyunun bütününe baktığımızda arkaya yaslanan ve savunma hattını ceza alanı önünde kurup, çabuk ataklarla sonuç üretmeyi düşünen ev sahibi ekip, Trabzonsporlu futbolcuların adam paylaşımındaki yanlışları nedeniyle sonuç üretebildi. Bunun karşısında bordo-mavili takımda, Bero ve Castillo'nun oyuna girmesi sadece oyuncu değişikliydi, gidişatı değiştirmeye katkı sağlamadı. Castillo, sol kenarda görev yaparken, N'Doye'nin pozisyonunda Olcay'ın görev yapması da sonuç üretmek için yeterli olmadı. Sezonun sonuna gelinirken puan getiri hesabını ve ligdeki konumu için hedef belirlemeyen Trabzonspor'un, en azından bu karşılaşmaları gelecek sezona hazırlık olarak yaptığını düşünelim.

#Trabzonspor
#Adanaspor
#Avrupa
7 yıl önce
Hesapsız ve hedefsiz!
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset