|
Kaosun gölgesinde
Başkanı ve yönetim kurulunun çoğunluğu cezalı olduğu, futbolcuların paralarını alamadığı için tek tek ayrıldığı, ayrılmayanların kavgalarla gündeme geldiği, teknik adamın emanetçi! gözüyle bakıldığı, yetmedi taraftarı tarafından destekten yoksun bırakılan, genel kurul sürecinde sıkışan, gündemine bir türlü futbolu alamayan bir takımın Gençlerbirliği karşısında ne yapacağı gerçekten merak konusuydu.

Bilgisine, tecrübesine, futbol anlayışına ve her şeyden önemlisi adalet duygusuna inandığım Sadi Tekelioğlu'nn bir hafta boyunca futbolun içinde tutmaya çalıştığı futbolcu kadrosundan çeşitli nedenlerden dolayı ayrılanların dışında kalanlardan oluşturduğu ekibin kazanmasına rağmen bana göre takım olması için devre arasını görmesi gerekir.

Erkan Zengin, Cardozo ve Mehmet Ekici'yi hamle oyuncusu olarak kenarda oturtan Tekelioğlu, alan savunması yapan ve topun olduğu bölgeye baskı uygulamaya çalışan Mehmet Özdilek'in talebeleri karşısında, kenarları savunma oyuncularıyla kullanmak istedi. Bu bölgelerde oynayan Özer ve Sefa'yı, Marin'e yakın oynatarak Ndoye'yi desteklemenin yanısıra ikinci bölgede de üstünlüğü hedefledi. Düşüncede kalan bu hamle, ilk yarıda zaman zaman hayata geçse de, ikinci yarıda Okay'ın savunmanın önünde kalması, M'bia'nın da oyundan düşmesi ikinci bölgeyi konuk ekibin kontrolüne geçirdi. Bu dengesizliği hamle oyuncularıyla gideren Trabzonspor, son dakikalarda oyunu ısrarla üçüncü bölgede oynayınca kurduğu baskıyla da golü buldu.

Özellikle ilk yarıda Landel'in organizatörlüğünde Stancu ve İrfan ile ciddi tehlikeler bulan konuk ekip karşısında üçüncü bölgeye çok adamla giden fakat bu bölgede kalamayan bordo-mavili takım, geliştirdiği atakları sonlandıramayınca kalesinde bu tehlikeleri yaşadı.

Son üç sezondur takım olma becerisi gösteremeyen Trabzonspor'da, futbolculara; çok çalışmanın, çok koşmanın ya da çok mücadele etmenin bunları doğru yapmadıktan sonra sonuç getirmediği anlatılmalı.

Her şeye rağmen başta da sıraladığım sorunlar yumağını yaşayan bir camiaya zor da olsa böylesi bir galibiyet nefes aldırır kanısındayım.

Sonuç olarak; bir takım maçtaki ilk ve tek net gol pozisyonunu 55. dakikada yakalıyor, ilk şutu 83. dakikada atıyor, ikinci şutta uzatma dakikalarında golü buluyorsa ya da maç boyunca üçüncü bölgede tek bir serbest atış kullanacak pozisyon üretemiyorsa, birçok şeyin sorgulanması gerekir.
#Trabzonspor
#yönetim
#lig
8 yıl önce
Kaosun gölgesinde
Modern siyasî muhalefetin çöküşü, postmodern sosyal medyanın meta-jeofizik muhalefetinin yükselişi…
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…