|
Oyna, savaş, kazan!

Bir tarafta Avrupa kupalarını hedefleyen Bursaspor, diğer tarafta korku tünelinden çıkmak isteyen Trabzonspor. Gerek Hikmet Karaman, gerekse Tolunay Kafkas kazanma düşüncesi ile oluşturdukları kadrolarında orta alanı en önemli bölge olarak planladılar.

Bursaspor"da Sestak forvette tek olarak görünmesine rağmen Yeşil-Beyazlı takımın en önemli ayağı Batalla ile sonuç kovalarken, bu ikiliyi Tuncay ve Belluschi ile destekledi, Edu ile Musa orta alanı kontrol ederken, bu bölgede agresif oynayarak Trabzonspor"un orta alanda hücuma katkı sağlayan ayaklarını kilitledi.

Trabzonspor"da Bamba varsa ve top Bordo-Mavili takımın savunma bölgesinde oynanıyorsa yandı gülüm keten helva! Aslında Trabzonspor, hücum bölgesinde sadece Henrique ile görünse de ilk yarıda ev sahibi takımın savunmayı önde kurması işine yaradı ve maçın ilk dakikasında yediği gole rağmen oyunu 2-1"e taşımayı başardı. Sonrasında sezonun flaş ismi Batalla"nın Onur"un katkısı ile attığı golle kırılganlık gösterdi, Şener"in körün taşı misali golü ile de soyunma odasına geride girdi.

İkinci yarıda ev sahibi ekip alan savunması ile Trabzonspor"u durdururken, Batalla ve Tuncay"ın getirdiği toplarla maçı garantiye almaya çalıştı. Bu konuda Bursaspor"a en büyük katkıyı yine Bamba verdi. Bir topu Trabzonspor kale direğinden döndü, çıktığı duran toplarda da atakları faul ile kesti.

Alanzinho ve Colman ile orta alanda pas yüzdesini arttıran ve topa sahip olan Bordo-Mavili takım bir türlü futbol adına agresif oynayamayınca kale alanına kadar getirdiği topu rakibe bırakıp geri döndü.

Maçın son çeyreğini tamamen alanını savunarak hızlı çıkışlarla gol arayan Bursaspor karşısında Tolunay Kafkas, son hamlesini ve son oyuncu değişikliğini Volkan Şen ile yaptı.

Maçın hakemi Süper Lig"in en tecrübesiz hakemi belli ki o da geçen hafta oynanan Fenerbahçe-Bursaspor maçını izlemiş ve yaşananlardan etkilenmiş. "Eyyam yapacağım" derken ne yaptığı belli olmayan bir yönetim sergiledi. Tribünün her ayaklanmasına düdük çalıp, kart çıkarttı.

Elazığ, Sivas, Kasımpaşa derken Bursa"da da "Trabzon kümeye" diye karşılanan Trabzonspor, yine aynı söylemlerle uğurlandı.

Tolunay Kafkas maçı kazanmak için her şeyi yaptı ama Bursaspor tribününde asılan "Oyna, savaş, kazan!" pankartı Yeşil-Beyaz olduğu için Trabzonsporlu futbolcuların ilgisini çekmedi!

11 yıl önce
Oyna, savaş, kazan!
Blair, Erdoğan, Santos...
Kandil üzerinde baskıyı artıran üç ülke
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm