|
Oyunun boyu uzayınca!

Şehir merkezinden uzak, yeni stadına taşınalı henüz iki hafta olmuş, yetmedi sahasında oynadığı bir önceki maçtan sonra 11 bin 500taraftarı cezalı, zirve iddiası çok zayıf olan Trabzonspor, tüm bu dezavantajlarına rağmen şampiyonluğa oynayan bir takım edasıyla sahaya çıktı.



Transfer olduktan sonra ilk kez 11'de sahaya çıkan Rodellega'nın hemen başında kaçırdığı gol Trabzonspor'un kazanmak için ne kadar kararlı olduğunu ortaya koyarken özellikle ilk yarının tamamında girilen gol pozisyonlarının sonuç üretmemesinin sıkıntısını yaşadı.



Rakip Alanyaspor'un dörtlü savunması arasına koyduğu Lazic'in bile yetersiz kalmasının sıkıntısını yaşayan konuk ekip, bu sıkıntıdan kurtulmanın çözümünü 41. dakikada savunma güvenliğini arttırmak için yaptığı değişikliklerle gösterdi. Gol ümidini kontra ataklara bağlayan konuk ekip, bunda da başarılı olamazken konumu nedeniyle bir puanın değerini çok iyi biliyordu.



Buna karşın ev sahibi Trabzonspor, geriden getirilen topların Onazi ile önde oynayan Rodellega, Castillo ve Olcay'a servis yapılmasını prensip edinerek bu üçlüye Yusuf Yazıcı'nın vereceği destekle sonuç üretmeye çalıştı.



Orta alanda Okay'ın inanılmaz mücadelesi ve kaptığı toplarla akın başlatma konusunda sıkıntı yaşamayan Trabzonspor, Olcay ve Yusuf Yazıcı'nın eski görüntüsünden uzak, Rodellega'nın son vuruşlardaki yetersizliği, Castillo'nun da savunma arasında topla çıkamaması sonucu sonuç üretmekte sıkıntı yaşadı.



Son haftalarda oyunu 20 metrede oynama prensibi edinen Trabzonspor, rakibin orta alandan çabuk çıkma gayreti sonucu oyunun boyunu uzatınca eski hastalığı nüksetti ve gol bölgesinde fazla adamla bulunamadı. Bu da Trabzonspor'un skor olarak en rahat olacağı maçı zora soktu.



İkinci yarıda oyuna giren N'Doye'nin de hücuma katkı sağlamadığından yola çıkarsak Trabzonspor, her ne kadar hücum zenginliği içinde göründüyse de üst sıralardaki takımların puan kaybettiği haftada ürkekliğinin faturasını ödedi.



Dip not:

Gecikmiş bir teşekkür; Geçen hafta Trabzonspor'un Ankara deplasmanında oynadığı Osmanlıspor maçına Trabzon'dan 25 gazetecinin gitmesine destek olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu'na Trabzon'da görev yapan arkadaşlarım adına teşekkür ederim.






#Trabzonspor
#Alanyaspor
7 yıl önce
Oyunun boyu uzayınca!
ABD, ne zaman “demokrasi”den söz etse…
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim