|
Sıkıntılı galibiyet!

Bir tarafta yarım düzine sakatını Antalya’da bırakan konuk ekip, bir diğer yanda eksiği yok denebilecek Trabzonspor.

Ev sahibi takım olmasının yanı sıra klasmandaki yerlerine göre de değerlendirirsek daha bir özgüvenle oynaması gereken takımın Trabzonspor olması gerekirken, önceliği savunma olan bir takım izledik. Konuk Antalyaspor ise savunma bloğunun önünde Vainqueur ile Charles’in görev anlayışıyla savunma güvenliğini arttırırken, bu ikilinin kazandığı toplarda Maicon’nun Eto'o destekli organizasyonlarında Deniz ve Yekta ile topu üçüncü bölgeye taşıdıysa da özellikle ilk yarıda Trabzonspor’un savunmadaki kademe anlayışındaki başarısını geçemedi.

Oyun anlayışını olmasa da kazanma alışkanlığını yakalayan Trabzonspor, köşe atışı bile kullanmadığı ilk yarının 41. dakikasında, doğru yerde Onazi’nin doğru pasını gole çeviren Burak ile öne geçerken hem güven yakaladı, hem de oyunda inisiyatifi ele aldı. Buna birde Burak Yılmaz’ın doğru yerde doğru zamanlarda bulunması eklenince oyun da koptu, skor da açıldı.

Maçın geneline baktığımızda mekanik bir görüntüde pas yüzdesi yüksek bir oyun anlayışının kıskacındaki Trabzonspor’da, az da olsa ne zaman ki futbolcular inisiyatifi ele aldı o zaman futbol adına olumlu görüntüler sergiledi. Maçın ilk yarısında markajdan kurtulamayan Yusuf Yazıcı’nın ikinci yarıda Abdukadir’in oyuna girmesiyle daha özgür oynaması bordo-mavili takımın ani ataklarında önemli bir gelişmeydi. Durica’nın sakatlanıp çıkmasından sonra savunmanın göbeğinde yer alan Mustafa Akbaş’ın, Hubocan ile kusursuz bir gece geçirmesine rağmen Okay’ın savunma güvenliğinde önemli bir yer edinmesi, Onazi’nin ikinci bölgede yalnız kalmasına neden olunca, rakip hem topa daha fazla sahip oldu, hem de Trabzonspor’un pas bağlantılarını önemli ölçüde engelledi. Birde buna hücum bölgesindeki oyuncuların takım savunmasında fazla yer almaması eklenince inisiyatif almakta kolay olmadı. Futbolcular inisiyatif almayınca da galibiyet te sıkıntılı oldu.

Son olarak ta şunu belirteyim ki. Yusuf ve Abdulkadir gibi, yetenekleriyle futbol sahnesinde yer alan oyuncuları; öncelikle ederlerini yüksek seslendirip, yıldız zırhıyla donatarak aslında geçmişte örneklerini sıkça yaşadığımız gibi, yozlaşmalarına ve sonrasında kayıp gitmelerine zemin hazırlıyoruz.

#Trabzonspor
#Antalyaspor
٪d سنوات قبل
Sıkıntılı galibiyet!
Müzik ciddî bir iştir
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak