|
Trabzonspor çok fazlasını kazandı
Maçtan önce her iki takımı mercek altına aldığımızda bu zorlu karşılaşmanın kilit bölgesinin orta alan olduğunu görmek için kahin olmaya gerek yok. Lig liderinin bu bölgedeki ayakları Oğuzhan, Atiba ve Talisca'ya karşın ikinci yarının liderinde Okay, Onazi ve Yusuf Yazıcı'nın ne kadar etkin olacağı gerçekten merak konusuydu. Çünkü Beşiktaş'ı mağlup etmek için orta alanda daha çok koşacaksın, bu alanda oynayan futbolcularından daha çabuk düşüneceksin ve en önemlisi dar alanda pas hatası yapmayacaksın. İşte hataların bolca yapıldığı ve savunmada ki kademe anlayışının olmadığı maçta Trabzonspor öne geçmesine rağmen bu hataların bedelini uzatma dakikalarında yediği golle ödedi.

Maç öncesinde ki bu öngörümüzün maçta doğru olduğunu gördük. İkinci bölgede üstünlüğü ele geçiren takım akabinde sonuç olarak da öne geçti. Maçın hemen başında öne geçen konuk ekip Quaresma'nın oyunda kaldığı zaman diliminde oyun olarak ta, sonuç olarak ta üstün taraftı. Trabzonspor, oyunda genişlik yaratamadığı gibi, oyunu üçüncü bölgeye taşımakta hayli sıkıntı yaşadı. Maç süresince iki takımda savunmada yaptıkları kademe, alan ve adam paylaşımlarında ki hatalarını pahalı ödedi.

Trabzonspor, 41. Dakikada ilk pozisyonunda Okay ile eşitliği sağlayıp soyunma odasına moralli girince oyunun ikinci yarısının rengi de şekli de değişti. Maçın ilk yarısında üstünlük kuramadığı orta alanda bu üstünlüğü ele geçiren Trabzonspor, Castillo ve Yusuf Yazıcı ile oyunu üçüncü bölgeye taşıyarak iki kez geriye düştüğü maçta skor üstünlüğünü de yakaladı ama, Talisca'nın klasik serbest vuruşuna engel olamadı.

Sezonun ikinci yarısında kadro istikrarını yakalayan Trabzonspor, disiplinine bağlı kalarak oyun karakterini de geliştirmek adına önemli bir müsabaka oynarken puanı bir kenara koyarsak oyun anlamında kazanımları da fazla oldu.

Trabzonspor, savunmada ki kademe hatalarını bir kenara koyup bu hatalardan ders çıkartacağı önemli bir sınav verdiği Beşiktaş maçında kazanamazsa da en azından özgüvenini arttırma adına önemli bir kazanım elde etti.
#Trabzonspor
#Beşiktaş
#Quaresma
#Süper Lig
7 yıl önce
Trabzonspor çok fazlasını kazandı
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’