|
Anlayış değişmedikten sonra

İster teknik adamı değiştir, istersen futbolcu kadrosunu genişleterek sezona şampiyonluk parolasıyla gir. Ne değiştirirsen değiştir, anlayışı değiştirmedikten sonra ne sonuçsal değişim sağlayabilirsin, ne de gelişim gösterebilirsin.

Trabzonspor işte bunun sancılarını yaşıyor.

Yaklaşık iki yıllık anlayışın iki günde değişmeyeceğinden yola çıkarsak Rıza Çalımbay’ın ufak tefek rötüşler dışında değişim sağlamasını bekleyemeyiz.

Hem anlayıştaki hantal yapı, hem de yapılan taktiksel hataların birikimini iki günlük bir sürede tersine dönüştürme şansınız olmaz.

Bu kısa analizden sonra maça dönersek;

Savunmanın göbeğindeki yanlış birlikteliği Mustafa Akbaş-Uğur Demirok ikilisiyle sabit hale getirmeye çalışan deneyimli teknik adam, savunmanın hemen önünde oyunun defansif yapısına katkı sağlaması için Okay’ı, ofans bölümünde de Onazi’yi kullanan Trabzonspor, Yusuf ve Sosa ile ikinci bölgeden üçüncü bölgeye çabuk geçişleri hedeflediyse de Sosa’nın anlamsız gördüğü kartlar sonucunda bu hesabı bozuldu.

Ev sahibi Malatyaspor, dörtlü savunma önünde oyunun ilk bölümlerinde Pereira, Barazite ve Adem Büyük’ü üçüncü bölge yerine ikinci bölgede kontrol amacıyla tutunca sayısal çoğunluğunu avantaja çevirdi ve Trabzonspor’un çabuk oyununa izin vermedi.

Buna karşın Trabzonspor, özellikle ikinci yarıda on kişi kalmasına rağmen oyunu üçüncü bölgeye taşımakta çıkta sıkıntı yaşamadıysa da Burak Yılmaz’ın kale alanı içinde yalnız kalması ile ne olgun atak geliştirebildi, ne de sonuç üretebildi.

Sonuç olarak bu maçtan alınacak derslerin iyi incelenmesi gerekiyor. Aslı ışı savunma olanların öncelikle yapması gereken önemli görevi savunma, bir savunma oyuncusunun önceliği hücum olursa bunun adı fantezi olur ve Trabzonspor, Pereira’nın fantezisi sonucunda yediği golle haftayı puansız kapattı.

Başta da belirttiğim gibi anlayışın dışında yapılacak her türlü değişiklikler sadece adı üstünde değişiklik olur…

Rıza Çalımbay’dan da iki günde bunu değiştirmesi beklenemez, beklenmemeli.

#Trabzonspor
#Malatyaspor
#Rıza Çalımbay
6 yıl önce
Anlayış değişmedikten sonra
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı