|
Büyük olmak kolay değil

Maç öncesinde kadroları incelediğimizde oyunun kader adamları olarak Tolga, Selçuk ve Sneijder'e karşılık Onazi, Okay ve Mehmet Ekici'nin vereceği mücadele çok önemliydi.



İlk bakışta ev sahibi Galatasaray üçlüsünün, konuk Trabzonspor'un üçlüsünden daha etkin olacağı gerçeğinden hareketle maçın ikinci yarısında her ne kadar düşüncemizde haklı çıksak ta ilk yarıda bu pekte böyle olmadı.



Cavanda ve Semih'in yeni yer aldığı savunmanın önünde Tolga ve Selçuk'un ofansif oyun anlayışı yerine defansif anlayışla oynaması Trabzonspor'un işine yaradı. Oyunu Buruma ile sol tarafa yıkan ev sahibi ekip karşısında Onazi ve Mehmet Ekici'yi üçüncü bölgeye yakın oynatan Ersun Yanal, ilk çeyrek dolduğunda ikinci bölgeden üçüncü bölgeye taşınan bir anlayışla sonuca ulaştı ve öne geçti.



Maçın ikinci yarısında Galatasaray hücum etkinliğini ve oyunun kontrolünü eline geçirdiyse de ilk yarıdaki kontrollü oyun anlayışı kendilerine pahalıya mal oldu.



Kaleci Onur'un eski günlerinden kesit sunduğu karşılaşmada savunma güvenliğini ön planda tutan Trabzonspor'un, planlarını beklenmeyen sakatlıklar dışında bozan bir eylem olmadı desek yeridir. Değişiklikler taktiksel değil de zorunlu olunca takım savunmasını da kurguladığınız oyunu da sağlıklı yürütmeniz zor olur ama Trabzonspor bana göre galibiyetten daha da önemli bu birlikteliği sağladı ve takım olma adına önemli bir kazanım elde etti.



Savunma güvenliğini ön planda tutup ikinci bölgeden üçüncü bölgeye kısa paslarla geçip kendi yarı sahasında bıraktığı rakibinin ataklarına direnme başarısı gösteren Bordo-mavililer kontratakta yakalanmayarak takım savunmasını da başarılı bir şekilde uyguladı. Adam ve alan savunmasında zaman zaman sıkıntılar yaşasa da bunun en önemli etkisi Galatasaray taraftarının oyuna hamlesiydi.



Bu tür maçları yıldız futbolcular sadece yönlendirir ama zor çevirir. Galatasaray oyunda kaldığı sürede bunu Sneijder ve Buruma'dan bekledi, son çeyrekte ise sonucu Buruma'ya ihale etti ama başarılı olmadı. Golü atan Seyrantepe'yi çoktan geçmişti. Son anlarda direkten dönen topta futbolun adaleti oldu.



Trabzonspor'un saha dışında ki çalışma azminin gelişmesi, takım olma adına çabasının sonuca ulaşması için bu galibiyet içinde üç puandan daha fazlasını da barındırıyor…


#Trabzonspor
#Ersun Yanal
8 yıl önce
Büyük olmak kolay değil
Kara dinlilerle milletin savaşı
Sakın onu almayın
Asalet ve zarafetten nasiplenmiş bir militanlık
Türkiye’de “sağcılaşma” ve “solculaşma” eğilimleri (1)
Evvelbahar