|
Doldur boşalt geri döndü!

Geçen haftaki yazımda Trabzonspor takımının taktik geliştiremediğini ve evinde oynadığı karşılaşmalarda ısrarla topu yüksek kullandığını, eski tabirle doldur boşalt yaparak gol aradığını yazmış, bunda da başarılı olunamadığına dikkat çekmiştim.



Arkadaş tamam, taktik geliştiremiyorsun anladık da bari doldur boşalt oyununu geliştir. Rakibin; mütevazı oyun anlayışını mücadele ile pekiştirmiş, senin beğenmeyip gönderdiğin Serdar Gürler ile çabuk hücuma çıkıp sonuç üretmeye çalışan bir takım. Yine mütevazı oyun anlayışı adam eksikliği yaşadığında sekteye uğrayıp, bozulan bir ekip. İşte böyle bir ekip karşısında senin avantaj sağlaman için doğru işler yapman beklenirken sen ne yaptın? Doldur boşalt ile bize kahır mektubu yazdırdın.



Kusura bakmayın da futbola bu kadar ihanet etmeye hakkınız yok…



Oyunun büyük bir bölümünü eksik oynayan ve orta alan kontrolünü sadece Selçuk Şahin ile yapmaya çalışan rakibin karşısında N'Doye'yi üçüncü bölgenin sonuç üretme adına etkin bölgesinde tek başına bırakıp, Yusuf ve Güray ile son çizgiye bile inmeden yolladığın yüksek toplarla rakip savunmaya antrenman yaptırdığın gibi kaptan Ahmet Çalık'ın da değerini arttırdın!



Üçüncü bölgede sayısal üstünlüğü adam değiştirerek yapmak yerine, orta alana hapsettiğin Onazi ile yapmayı tercih etsen, topu yere indirip kümelenmiş rakip savunmayı öne ve arkaya yapılacak koşularla şaşırtsan ne biz böylesine yavan bir maç izlerdik, ne de futbol ile sonuç bu kadar kısır kalırdı.



Bunlar yetmemiş gibi savunma güvenliğini terk edip, Aytaç-Muhammed değişikliği ile rakibin iştahını açman sana neredeyse pahalıya mal olacaktı. Topla en fazla oynayan takım olacaksın, oyunu rakip yarı alanda oynayacaksın, takımının en iyi adamı kalecin olacak! Gerçekten ilginç bir istatistik…



Hakem konusu artık laçkalaştı. Sadece şunu yazmam gerekirse Yusf ve Zeki'ye yaptıkları hareketler nedeniyle faul çalıp sarı kart gösteren Fırat Aydınus, aynı pozisyonları 15. dakikada Güray'a, 55. dakikada da Yusuf 'a yapan ev sahibi takım futbolcularını es geçti.



Sonuç olarak Trabzonsporlu futbolcuların niyetinden şüphe etmesek de, bu niyeti hayata geçirecek sistem ve mantaliteden uzak kalmaları puan durumunun ciddiyetini ortaya koymaya yetiyor…



Doldur boşalt ile 19 Mayıs Stadı'nı bırakın yan taraftaki amatör sahalarda bile sonuç üretilmez…




#Trabzonspor
#N'Doye
#Fırat Aydınus
7 yıl önce
Doldur boşalt geri döndü!
Ya konfor ya kıyamet
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir