|
Fırtına farkını fark ettiriyor

Trabzonspor'un Antalya deplasmanından galibiyetle dönmesi halinde klasmanda ki yerinin yanı sıra gelecek adına yapılanmasına sağlayacağı öz güven kazanımı adına da büyük önem taşıyacaktı.



Maç kadroları açıklandığında Castillo'nun olmaması, N'Doye ve Rodallega ikilisinin üçüncü bölgede Olcay ile görev yapacak olması beni şaşırtmadı değil.



Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bunu fırsata çevirmek için belli ki listeler açıklandıktan sonra oyun kurgusunda değişikliğe gitti. Akdeniz takımı maçın hemen başında oyunu kendi sağ kenarına taşıyıp, geriden Culustka destekli önemi ataklar geliştirdi. Öyle ki ev sahibi ekip beş dakika da aynı bölgeden üç köşe vuruşu kazandı.



İlk çeyreği geride bırakırken Olcay'ı sol hücum kenara, Yusuf'u da sağ tarağa alan Ersun Yanal, önde N'Doye ve Rodallega'yı Okay ile destekleyince akordeon örneği açılan Antalyaspor karşısında Trabzonspor, pas yüzdesini de yükselterek oyun ve top hakimiyetini de eline geçirdi.



Trabzonspor skoru her ne kadar ikinci yarı da yakaladıysa da 30. Dakikada Rodallega, 34.dakikada da Pereira ile önemli iki pozisyondan yararlanamadı.



Trabzonspor'un alan savunmasında Eto'o'nun topla yeterince buluşamadığı gibi yıldız futbolcu buluştuğu toplarda El Kabir ve Mbilla'yı bu toplarla buluşturamayınca ev sahibi ekip, kazanmaktan çok uzakta bir görüntü sergiledi.



Esteban'ın aynı pozisyonda iki kez ceza alanı dışında topa elle müdahalesini araya sıkıştırarak Trabzonspor'un hak ettiği bir galibiyet elde ettiğini belirtmeliyiz.



Sonuç olarak başta da belirttiğim gibi Trabzonspor, bir hafta aradan sonra hem kazanma alışkanlığına devam etti, hem de gelecek adına önemli sinyaller verdi. Her ne kadar bireysel yetenekleri tartışılacak futbolcuları olsa da Trabzonspor takım olma adına önemli bir süreci devam ettirdi. Bu süre üzerine koyarak devam ederse 50. Yılda beklenen şampiyonluk neden gelmesin.




#Trabzonspor
#Antalyaspor
#Rodallega
7 yıl önce
Fırtına farkını fark ettiriyor
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset