|
Futbolun iki yüzü!

Bir yandan gelecek sezonun yapılanmasını düşünen, bir diğer yandan da klasmanda kendisine yer edinmek isteyen Trabzonspor, haftanın açılış maçında Karabükspor'u mağlup ederken, kadro olarak zorunluluğun dışında değişikliğe gitmedi ve oyun olarak her hafta arayış içinde olduğunu gösteren bir müsabaka daha oynadı.



Savunma bloğunun önünde Okay ve Onazi ile rakibi karşılayan bordo-mavili takım, kenarlarda oynayan Castillo ve Olcay'ın getirdiği toplarda Yusuf Yazıcı destekli Rodallega ile sonuç üretme düşüncesinde göründüyse de sağ kenardan Pereira'nın desteğine karşın sol kenarda Mas'ın hücum organizasyonlarının içinde olamaması hücum etkinliğini zaafa uğrattı. Tabi ki bunda Castillo'nun topla ısrarla oynamasının da etkisi fazlaydı.



Bunda, her ne kadar rakip takımın orta alanda yer alan Barış, Ceyhun ve Poko'nun baskısı etkin olduysa da bordo-mavili takımın savunma güvenliğini ön planda tutarak üçüncü bölgede yeterince çoğalamamasının da etkisi fazlaydı.



Konuk Karabükspor'dan 41. dakikada Seleznov takımı adına mutlak bir pozisyonda topu dışarı gönderirken, Trabzonspor, bu atağa 44 ve 45+1'de Yusuf Yazıcı'nın golle sonuçlanmayan iki atağı ile karşılık verdi.



Geriye düşen konuk takımın çiçeği burnunda teknik direktörü Zoran Barisic'in Yatabare'yi hücum etkinliği için oyuna alma hamlesine Castillo'nun yerine orta alanda direnci arttırmak için Ersun Yanal'ın Aytaç hamlesi konuk ekibin hücum etkinliğini kırmaya yetti. Bu değişiklikler Trabzonspor'un oyun ve hücum etkinliğini arttırırken, biri yine Yusuf Yazıcı'nın ayağından olmak üzere farkı yakalayabilecek pozisyonlar üretti.



Her iki takımın da ikinci bölgede etkin olması halinde sonuç üretecek daha fazla pozisyonlar bulacağı bir maçta Trabzonspor, Onazi'nin organizatörlüğün de Okay'ın mücadele, Yusuf Yazıcı'nın da hücum etkinliğiyle sonuç üretmeye yakın bir takım olduğu gerçeğiyle maçı değerlendirirsek, oyunun ilk 40 dakikasının boşa gitmesinin sanıyorum ki geçerli bir mazereti vardır. Bu mazeret te sanırım ki iki devreli olsa da futbolun var olan iki yüzünü anlatmaya yetecektir.



Son haftalarda oynadığı maçlarda oyunun boyunu uzattığında sıkıntılar yaşayan Trabzonspor, dün akşam oyunun boyunun uzatıldığı bölümlerde baskıdan pas yaparak çıkmayı başardı ve kendisi adına ileride daha da geliştirilmesi muhtemel alışkanlığı edinmeye başladı.


#Trabzonspor
#Zoran Barisic
#Karabükspor
7 yıl önce
Futbolun iki yüzü!
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’