|
Ne zaman takım olacaksın?

Geçen sezon aynı kadroyla 6 hazırlık maçı, 6 kupa ve 34 lig maçı olmak üzere 46 maç oynayıp, dün gece Bongonda ve Kucka dışında aynı kadroyla sahaya çıkan bir topluluğun hala takım olamamasının bir açıklaması vardır mutlaka… Savunmasında; bıraktık alan ve adam paylaşımını, kademe anlayışından uzak, savunmadan hücuma çıkarken atak sonlandıran ve en önemlisi orta alanda baskı kuramadığı gibi takım savunması yapamayan bir takımın oyunu üçüncü bölgede oynayıp sonuç üretmesi nasıl mümkün olacak? Bunları da geçtik, Süper Lig ayarında iki sezondur aynı teknik kadro ile çalışan bir ekip nasıl oluyor da hücumlarını rakip kale sahası içinde değil de kendi kale alanı önünde abuk sabuk paslaşmalarla sonlandırabiliyor? Sonuç üretmen gereken bir maçta hücum oyuncusu çıkartıp, takım direncine katkı sağlama adına bir oyuncu oyuna almak hangi aklın ürünüdür?

Seyirci avantajı olmamasına rağmen mütevazı kadrosu ile mücadele eden Göztepe’nin orta alanda Castro ve Rotman’ın direncine Okay ve Kucka ile cevap veremeyen Trabzonspor, Göztepe’nin hücum organizasyonu içinde yer alan başta Tayfur olmak üzere Scarione ve Jahoviç’in desteklediği Ghilas’a önlem almakta zorlandı. Bu yetmedi, rakibin topu üçüncü bölgeye taşıdığı her pozisyonda sıkıntı yaşadı. Buna karşın Trabzonspor hücumda ne yaptı? Koca bir hiç!.

Her maçta olduğu gibi bu maçta da Yusuf Yazıcı’nın aktif dinlenmesine izin vermeyen(!) takım arkadaşları zaman zaman Okay destekli hücum organizasyonlarında ümidini rakibin yapacağı hatalara bağladı. Hal böyle olunca da gollerde ya uzaktan atılan şutlardan, ya da duran toptan atıldı..

Geçen haftayı kenarda tamamlayan Bongonda’nın etkisiz, hırsı aklının önüne geçen ve bu nedenle üretkenlikten uzak olan Rodallega ve oyun temposu vasata ulaşamayan Olcan ile Trabzonspor, oyunun boyunu kısaltamadı, ya da gücü kısaltmaya yetmedi. Artık birileri aklını başına almalı. Trabzonspor ve Trabzonspor gibi zirveyi hedefleyen takımlar futbol adına doğruları sahaya sürmek zorundadır. Olur veya olmaz, ama bildiğim tek şey var ki; bu tür takımlarda eğer oynadığı futbol ise kötü futbolun mazereti olmaz!

#Trabzonspor
#Göztepe
7 yıl önce
Ne zaman takım olacaksın?
Koca Ragıp Paşa ve kütüphanesi
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?