|
Oyun olmasa da anlayış yetti

Takım olma yolunda mesafe kat etse de sıkıntıları olan Trabzonspor, eksik Bursaspor engelini geçerken, önce gol yememe prensibini ön planda tutan anlayışını başarıyla da uyguladı. Sarı kart cezalısı Aziz Behich’in yanı sıra sakat olan Kembo, Jorquera ve Agu’dan yoksun olan konuk ekip, her ne kadar üçlü savunma anlayışıyla oyuna başlasa da gol yiyene kadar beşli savunma ile önceliğinin gol yememek olduğunu gösterdi.

Furkan’ın ofansif anlayış içinde ikinci bölgeyi kontrol ettiği Bursaspor, Batalla ve Yusuf Erdoğan ile ikinci bölgeden çabuk çıkışlarla Stancu ile sonuç üretmeye çalıştıysa da önde çoğalamaması ve pas bağlantılarının sağlıklı kurulamaması nedeniyle sonuç üretemedi.

Buna karşın Uğur Demirok’un dönüşüyle savunmada yaşadığı sıkıntıları büyük ölçüde gideren Trabzonspor’da Rıza Çalımbay, Onazi’nin yerine Kucka tercihiyle savunma güvenliğini ne denli düşündüğünü gösterdi. Oyunun boyunu uzun tutmak zorunda kalan Trabzonspor’da, Kucka ve Okay’ın savunma önünde kalması ve ofansa katkı sağlayamaması zorunlu olarak Yusuf Yazıcı’yı geri koşmak zorunda bırakıp oyunda kaldığı sürede fazla varlık gösteremeyen N’Doye’nin de sol kenarda çakılı kalması hücum anlayışını zorunlu olarak genç Abdulkadir’in omuzlarına yükledi.

Maçta ilk şutunu 51. Dakikada atan Trabzonspor, Yusuf Yazıcı’nın bu şutuyla öne geçerken, konuk Bursaspor oyun anlayışını da Trabzonspor’a avantaj sağlayacak şekle dönüştürünce bordo-mavililer ciddi gol pozisyonlarına da girdi.

Trabzonsporlu futbolcular ,oyunu çabuk oynamaya çalıştığı bölümlerde telaşından kurtulamayınca pas bağlantılarında ve hücum organizasyonlarında çoğunlukla sıkıntı yaşadı. Bu dezavantajın yanı sıra Karadeniz ekibinde en büyük handikap hücum organizasyonu içinde yer alan oyuncuların Burak Yılmaz’dan uzak kalmasıydı.

Bana göre maçın adamı olan Abdulkadir’in özellikle oyunun son bölümünde takım savunmasına katkı sağladığı maçta kontrataklar yakalamasına rağmen bunlardan sonuç üretemeyen Trabzonspor’un üç topunun direkten dönmesinin yanı sıra iki de net penaltısının verilmemesi haftayı kısır sonuçla kapatmasına neden oldu.

Penaltılar derken, Halis Özkahya ve yardımcılarına bir kez daha hatırlatmak isterim ki; Sizden hakem olmanız isteniyor, Cüneyt Çakır olmanız değil!

#Trazbonspor
#Bursaspor
6 yıl önce
Oyun olmasa da anlayış yetti
Kara dinlilerle milletin savaşı
Tartışmaya yeni başlıyoruz: İşyerinde namaz (2)
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm