|
Tabela doğruyu gösterdi ama...

Bir takım düşünün; zirveyi hedefliyor, oynadığı 3 deplasman maçının her birinde 2 golle toplam 6 gol kaydedip öne geçtiği bu üç maçtan sadece 2 puan alıyorsa, bir yerde eksiklik var demektir.

Takım olma adına projesinin büyük bir bölümünü hayata geçirip büyük yol kat eden Başakşehir karşısında iki sezondur bir türlü takım olma kriterlerini hayata geçiremeyen Trabzonspor, gerçekten seyir zevki yüksek bir mücadele sergiledi.

Emre Belözoğlu, sadece kendi takımının değil maçın temposunu ayarlama başarısı gösterince ilk yarının ve ikinci devrenin son çeyrekleri dışında etkili olamayan Başakşehir yorgun döndüğü Avrupa maçından sonra 1 puanı almakla yetindi.

Buna karşın Trabzonspor, savunmanın göbeğinde yer alan Okay ve Mustafa Akbaş ikilisiyle bu zamana kadar oynadığından daha az hatalı oynadı. Özellikle öne geçtiği bölümlerde Kucka ve Sosa’nın nöbetleşe ofansif ve defansif görüntüsünün yanı sıra Abdulkadir ve Olcay’ın alan daraltma hamlelerine katkı vermeleri Yusuf Yazıcı'nın bloklar arasındaki bağlantıda aktif rol üstlenmesi Trabzonspor adına artılarıydı.

Başakşehir’de hamle oyuncusunun azlığı Adebayor gibi etkili bir oyuncunun sakatlanıp çıkmasına rağmen sonuca yönelik değiştirme hamleleri yaparken, Trabzonspor da bu değişiklikler ne hikmetse 1 puanı kurtarmak adına yapıldı.

Bero’nun oyuna girme anında aslında tabela Yusuf Yazıcı, yerine Burak Yılmaz’ı göstermesi doğruydu ama Ersun Yanal’ın ısrarı Başakşehir’in ikinci bölgeden baskı görmeden üçüncü bölgeye rahat geçmesini sağladı. Maçın içinde aktif dinlenmeyi en iyi başaran Emre’nin organizatörlüğünde son atımlık barutu Visca’yı da verimli kullanınca sonucu da buldu, puanı da…

Son olarak ta belirtmek isterim ki; Yusuf ve Abdulkadir iyi futbolcular. Daha da iyi olacak ama Trabzonspor gibi bir camianın tüm sorumluluğunu bu iki gencin omuzlarına yıkmak adaletli bir yaklaşım olmaz...

#Trabzonspor
#Ersun Yanal
#Yusuf Yazıcı
#Burak Yılmaz
7 yıl önce
Tabela doğruyu gösterdi ama...
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti