|
Takım olmak adına

Bu tür maçlar futbolcu için gerçekten sonucu kestirilemeyecek maçlardır.



Takım olgusu yerleşmiş, uyum sorununu çözmüş, uzun süre bir arada oynamanın avantajıyla sahaya çıkan takımlar için seyircisiz oynamak dezavantajdır. Ama Trabzonspor gibi yeni oluşmuş, uyum sorununu üçüncü sınıf takımlarla oynadığı maçlarla gidermeye çalışan takımlar için seyircisiz maçlar bir ölçüde avantajdır.



İşte bu nedenledir ki taraftar baskısından uzak, öz güveniyle özgür oynamanın avantajını kullanan Trabzonspor, tribünlerin boş olmasını avantaja çevirdi.



Isakson, Scarione, Eren, Erhan ve Kubilay gitti oyuncuları ayrılan, yeni oluşturulan anlayış ve takım kadrosuyla Trabzon'a gelen Kasımpaşa, sezonu 6 farkla kapattığı Trabzonspor karşısında bu kez ne umduğunu bulabildi, ne de umudunu koruyacak ve sonuca yansıtacak bir oyun sergileyebildi.



Yine yeniden anlayışıyla takımı ve oyun kurgusunu değiştiren ev sahibi ekipte geçen yılların acısını çıkartırcasına inatla takım olmaya çalışan futbolcu topluluğuyla taktik anlamda olmasa da ekip olma adına uyum göstermek için oyun disiplininden hiç kopmadı. Yenilenmiş kadrosuyla, yeni anlayışı sahaya yansıtmaya çalışan teknik direktör Ersun Yanal'ın talebeleri her ne kadar rakip takımın hatasıyla öne geçse de oyunu önde oynama karakterini maç boyunca rakibine kabul ettirdi.



Oyun kurgusu olarak beklenilen ve istenileni tamamlayamayan, uyum konusunda sadece bir birleriyle yardımlaşmaya çalışan bordo-mavili ekip, haftalar ilerledikçe daha az enerjiyle daha fazla iş yapabilecek kapasitede olduğunu gösterdi. Bu nedenledir ki bu maç üç puandan daha fazlasını içinde barındıran bir maçtı. Bu üç puan hem gelecek hatalara daha bir güvenle bakılmasını sağlayacak, hem de eksiklerin tamamlanmasına istek ve arzu olarak katkı sağlayacak.



İşte bu nedenledir ki Trabzonspor, maç öncesi yağan yağmur nedeniyle ağırlaşan sahada ayakta duran taraftı ve bu ayakta durmada da hakkını teslim etmem gerekirse Mehmet Ekici'nin inatla oyuna hamleleri büyük katkı sağladı.



Dip not: Gerçek pencereden bakarsak Avni Aker yorgun, Trabzonspor yorgun. Yeni bir enerji, yeni bir arayış ve yeni başkaldırış için Avni Aker'in ruhuna bağlı kalarak Akyazı'ya geçecek olmanın heyecanı taze tutulmalı.




#Trabzonspor
#Avni Aker
#Isakson
#Scarione
8 yıl önce
Takım olmak adına
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’