|
Triger Kayışı

Hiçbir şey bu kadar aşağılayıcı olmaz. İdam edilerek değil, kurşuna dizilerek değil, hurda araçtan çıkma bir Triger Kayışı ile boğularak öldürdüler. Yağlı urgan, özel kement değil, hurda araçtan çıkmış bir Triger Kayışı ile boğdular bir çoğunu. Kayışı kurbanın boynundan çıkarmaya bile gerek duymadan da fotoğrafını çektiler.

Elle boğdular özellikle. Düşünün ki bir insanın boynuna Triger Kayışı geçirip sıkıyorlar ve ölene kadar o bedene dokunuyor, bağırmasını, hırıltısını duyuyor öldüren kişi. Çırpınan beden cansız bir şekilde yığılana kadar elleriyle bir kişiyi boğuyor yani. Can verişini, ruhunu teslim edişini, bütün kaslarının gerilmesini, bedenin insan üstü bir güçle kurtulma hamlelerini, vücudunun yükselen ateşini, korkudan açılan gözlerini, yani ölüm anına dair ne varsa o anda hissediyor, görüyor o katil. Sonra evine mi gidiyor, çocuklarının yanına mı gidiyor, oturup yemek mi yiyor acaba?

Öldürmeden önce günlerce aç bırakıldılar bir de. Vücutları iskelete dönene kadar aç bırakıldılar ki öldürmesi daha kolay olsun. Kemikleri çıkmış, açlıktan bedeninde değişimler başlamış birine bir de işkence ettiler. Demir çubuklar, sert cisimlerle dövülerek öldürülenler var. Açlığın halsizliği ile kendini korumak için o kurbanın eli kalkamamıştır sanırım. Korumasızca, parmağını oynatamayacak halde kendisine işkence yapılmasına karşı koyamadan öldüler.

Açlıktan ölüm... İnsanlığın en utanç verici günahıdır. Daha kötüsü yoktur demiştim geçen yazımda. Meğer varmış: Açlıktan ölmek üzere olan birine işkence yapmak ve sonra da adi, hurda bir Triger Kayışı ile boğmak. İnsanoğlu hiç bu kadar alçalmadı.

Neden böyle bir yolu tercih edebilirler? Yani öldürmenin daha kolay yolu, daha hızlı, insanı etkilemeyecek yolları varken, neden elle, bir kayışla boğar ki insan birini?

Bu nasıl bir psikoloji olabilir? Cinnet hali ile açıklanamaz. Zira bir kişi, beş kişi değil, binlerce insan elle boğularak öldürülmüş. Sürekli cinnet hali diye bir şey varsa bilemem. Bu durum insanlıktan çıkmış bir ordunun düzenli ve sistematik olarak insan türünü ortadan kaldırma eylemidir. En vahşi yöntemlerle yapılmasının sebebi Suriye ordusunun ve istihbaratının insan olmamasından, gerçek ruh halinden kaynaklanmaktadır.

Ölenlerin tümü hapishane ya da askere ait binalarda esirdi. Hepsinin elleri bağlıydı. Elleri bağlıyken işkence edildi, elleri bağlıyken Triger Kayışı ile ya da adi bir iple, telle boğuldular.

Ölmenin ve öldürmenin bir ahlakı vardır. Savaşlarda, yani insanlıktan çıkığımız o anda bile bir ahlak kuralı içerisinde olmak gerekir. Esed"in zalim ordusu tüm ahlak kurallarını çiğnedi, yok etti ve bizi insanlığımızdan utanacak hale getirdi.

Her şeyi tartışabilirsiniz ama açlıktan ölmesi için bekletilen bir insanı Triger Kayışı ile elle boğmanın insanlığa karşı işlenmiş suç olduğunu tartışamazsınız.

Twitter.com/alinurkutlu
10 yıl önce
Triger Kayışı
Bir ilim ve irfan çınarı: Mehmed Emin Er hocaefendi
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir