|
2013-14 SEZONU KASIMPAŞA"NIN İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ
Akhisar Belediye, büyük bir sürprizle iyi bir orta sıra takımı oldu
Sempati şampiyonu

Trabzonspor ve Galatasaray Manisa"dan puansız gönderdi; Beşiktaş bir puanı zor kurtardı. Yeşil-siyahlılar, sıralamadaki yerini iç sahada topladığı puanlara borçlu

İstatistiklerin dediğine göre Süper Lig"e çıkan takımların çoğu en geç iki sezon içinde tekrar alt lige düşüyor. Akhisar Belediye ve Gençlik, kısaca Akhisar Süper Lig"deki ilk sezonunda düşmenin en güçlü adayıydı. Verdikleri mücadeleyi birçok futbolsever sempatiyle izledi, hatta düşme potasında taraf oldu. Akhisar, geçen sezonun ikinci devresindeki Gekas etkisiyle beklenmedik puanlar toplayıp ligde kalmıştı. Bu sezon başlarken de benzer şekilde yeşil-siyahlılar düşecek takımlar aday listesinde başı çekiyordu ama yeni ve daha büyük bir sürprizle iyi bir orta sıra takımı oldular. Manisa bu sezon şampiyon adayları dahil, her takım için çok zor bir deplasman haline geldi. Nitekim, Trabzon ve Galatasaray Manisa"dan eli boş döndü. Beşiktaş bir puanı ancak kurtardı. Akhisar"ın deplasman karnesi ise iç saha performansıyla tamamen zıt durumda. Kasımpaşa"da yaptığı patlamaya kadar dış sahada gol atamayan yeşil-siyahlılar sıralamadaki yerini iç sahada topladığı puanlara borçlu.

HAMZA HAMZAOĞLU PARLIYOR, PARLATIYOR

Hamza Hamzaoğlu"nun başarısı aslında ülke futbolunda eşine rastlanmamış bir başarıdır. Yıllardır şahit olduğumuz, Süper Lig"e çıkan takımlar yabancı futbolcu ve transfer çılgınlığına kapılıp, milyonlarca lira borçla tekrar 1. lige, hatta daha da aşağılara düşmeleriydi. Hamza hoca ise kulübe gereksiz para harcatmadan, kariyeri düşüşe geçen isimlerin potansiyelini tekrar ortaya çıkarıyor, ucuz yabancı oyuncularla ve gençlerle ortaya homojen bir ekip, gerçek bir takım ortaya çıkarıyor. Akhisar"ın ligdeki konumunun yanında iyi bir finansal yapıya sahip olduğu biliniyor.

Kariyeri düşüşe geçmiş durumdaki Bilal Kısa"ya sorumluluk ve liderlik verip, onu tekrar milli takım seviyesine çıkarmak, yıllardır alt liglerde bocalayan Uğur Demirok"u ligin en iyi stoperlerinin arasında sokmak, futbol hayatlarının son dönemlerini yaşaması beklenen Oğuz Dağlaroğlu ve Emrah Eren"den böylesine fayda sağlamak gerçek bir teknik adam başarısıdır.

İbrahim Sonko, Merter Yüce, Uğur Demirok, Bruno Mezenga, Niasse ve Kenan Özer… Hepsinin ortak yanı kariyerlerinin büyük kısmını alt liglerde geçirip, şu an en verimli dönemlerini geçiriyor olmaları. Akhisar ilçesinin, kulübünün olduğu kadar bu oyuncuların da Hamza Hoca"ya teşekkür borcu var. Teşekkür demişken, Akhisar"ın İbrahima Sonko"yo da şükran göstermesi gerekir. Senegalli oyuncu kendi istikrarı ve performansının yanında Niasse"ı denenmesi için tavsiye ederek takımına harika bir forvet kazandırmış oldu.

Akhisar, ligin en sempatik takımı. Geçen sezonun ikinci devresinden itibaren çektiği dikkatleri, sempatiye çevirmiş durumdalar. Kötü oynayıp puan aldıkları maçtan sonra "Biz bu puanı hak etmemiştik." diyebilen bir teknik direktöre sahip, kapasitesini bilen ama oyunu çirkinleştirmeden mücadele veren, kendi yıldızlarını taştan çıkartan bir takım. Şu ana kadar oynadıkları futbol ve topladıkları puanlarla gelecek sezon da Süper Lig"de olacaklar ve 1.ligden gelen takımlara örnek olmaya devam edecekler gibi.

10 yıl önce
2013-14 SEZONU KASIMPAŞA"NIN İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ
Düşmanlaştırmayan bir siyaset dili inşa etmek…
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak