|
Beceri farkı
Süper Lig'i kafaca bitirmiş Galatasaray ve Fenerbahçe'nin taraftarın gözünü boyamaktan başka amacı olmayan derbisi temposuz, tatsız başladı. İki tarafın da kaybedecek bir şeyinin olmaması oyuna pozitif etki etme beklentisi boşa çıktı.

Galatasaray'ın gol bulmak adına tek stratejisi Sneijder ve Podolski'nin şutları, Fenerbahçe'nin tek beklentisi de Lens'in hızlı çıkışları olunca oyunun kilitlenmesi kaçınılmaz oldu. İlk devre boyunca Sneijder'in bir iki derin topu ve Lens'in sürüklediği dışında pozisyon çıkmadı. Fenerbahçe rakip yarı sahaya geçmeyi, kalabalık hücum yapmayı hiç düşünmedi. Sarı lacivertliler kupadaki Beşiktaş galibiyetinin bir benzerini uygulamaya çalıştı ama rakip orta sahaya baskı zamanlaması o günlü kadar iyi olmayınca oyun kontrolü Galatasaray'da gibi göründü.

Galatasaray ikinci devrede oyun kontrolünü daha çok baskıya çevirmesini bildi. Ancak hücumda alan paylaşımını iyi yapamayan sarı kırmızılı hücum oyuncuları, bir çok kanat akınının son bölgede erimesine sebep oldu. Oysa ki temponun arttığı dakikalarda Galatasaray rakip kaleye giderken zorlanmıyordu. Fenerbahçe ikinci devrede yakaladığı ilk yarıda Lens'le yakaladığının bir benzerini yakaladı. O atağı değerlendiremeyen sarı lacivertliler maç boyunca hücum adına doğru işler yaptığı ilk ve son atakta golü buldu. Bu gol Fenerbahçe'nin istediğini fazlasıyla alıp gitmesine yeterli oldu. Fırsatı puana çevirme açısından ibre Fenerbahçe'den yanaydı.

İki takımın hedefinin olduğu derbilerde gergin ortam yüzünden tempo olmazdı. Bu maçta da hem Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yetersiz hali tempolu ve zevkli bir maç olmasına engel oldu. Kötünün iyisi olan taraf Galatasaray, fırsatı kullanan ve istediğini alan Fenerbahçe oldu.



#Süper Lig
#Galatasaray
#Fenerbahçe
7 yıl önce
Beceri farkı
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler