|
Dibe doğru

Trabzonspor, dibe vuruyor, gidişat hiç iyi değil. Üst üste oynanan, hem fiziksel hem mental olarak çok zorlu maçlara Trbzonspor''un gücü yetmedi adeta. Burak ve Zokora''nın yokluğu da takımın gücünü bir kademe daha düşürmüş. Zaten haftalardır devam eden kötü gidişe son vermek için acilen devre arasına ihtiyaç var. Devre arası da çok kısa, Ocak transferleri de genelde faydasız olur ama Trabzonspor''un takviyeye fazlaca ihtiyacı var.

Gençlerbirliği, sezon başından beri çok yol katetti. Ligin ilk maçlarında izlediğimiz takımla, son haftalardaki takım arasında dağlar kadar fark var. Dün aslında Trabzon''u çok kötü gününde yakaladılar ama belki de kendilerine yeterince güvenemediler; ilk golde sonra geriye yaslanmayıp, kendi oyunlarına devam etselerdi, maçın seyri çok daha farklı olurdu. Misafir ekip, rakip kaleye gitmeye çalıştığı her anda olgun ve güzel ataklar gerçekleştirmeyi başardı.

Trabzonspor''un sadece attığı golden sonra etkili olabildi, o da normal. Gençlerbirliği de zaten rakip baskısını kabul etti. Yani Trabzonspor taraftarı sadece altmışıncı dakikadan sonra heyecan yaşayabildi, ama o heyecan da Trabzonspor''un puan almasına yetmedi.

Şenol Hoca da çaresiz, yapabileceği fazla birşey yok, elinde bir sürü saman alevi var. Hücum hattındaki Adrian, Henrique, Halil, Alanzinho ve Brozek''in yapacaklarının öngörmek ve onlardan birşey bekleyerek plan yapmak imkansız; hepsi maç içinde bile istikrarsız, bir türlü çizgi tutturamamaları Şenol Güneş''in de elini kolunu bağlıyor. O yüzden hocanın elinin takviyeyle güçlendirilmesi lazım.

Trabzon, dün bir yara daha aldı, zirveden gitgide uzaklaşıyor. Üstelik hafta sonu zorlu Fenerbahçe deplasmanı var. Şu an, bu şartlarda yapılabilecek tek şey 24 Aralık''ı beklemek. Bu kadro yapısı, böyle bir hücum hattıyla Trabzon, play-off''ta ancak dördüncü ve sekizincilerin oynayacağı grupta yer bulabilir, o da rüya gibi geçen sezonun ardından bütün camiada büyük hayal kırıklığı yaratır.

12 yıl önce
Dibe doğru
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler