|
Erken dönüş

Fenerbahçe, Vardar karşısında ilk 30 dakikayı boşa harcadı. Takım olarak tek amacı savunma olan rakibe karşı merkezden zorlamaları kalabalığın arasında eridi. Sarı-lacivertliler, tüm oyun kurgusunu kanatlara taşıdığı an zayıf rakibi karşısında gerçek ve etkili bir baskı oluşturdu. Alper Potuk ve Valbuena'nın bireysel gayretleri bu baskının oluşmasında başrol oynayan isimlerdi. Fenerbahçe adına sezonun en formda ismi Alper sakatlanıp çıktı ama yerine giren Atıf'ın verimli oyunu baskının ikinci devrede de devam etmesinin sebeplerindendi.

Duran toplar Vardar'ın kalabalık savunmasından gol çıkarmak için en olası yollardan biri duran toplardı. Beklenen gol de böyle geldi.

1-0'dan sonra oyun tamamen Fenerbahçe'nin istediği şekle bürünmüşken, sarı lacivertlilerin savunma problemi yine sonucunu gösterdi. Vardar gibi zayıf bir takım, eşleşmenin iki ayağında da her atak denemesinde pozisyon üretebiliyorsa sıkıntı büyük demektir. Fenerbahçe savunması ve iki kalecisi sezon başından bu yana skandal bir görüntü veriyor. Bu seviyede böyle bir savunma yapısı asla kabul edilemez. Takım savunmasına önem verdiği bilinen Aykut Kocaman'ın takımında sezon başı dahi olsa bu görüntüyü görmek fazlasıyla şaşırtıcı.

Bu sonuç Fenerbahçe adına bir hezimettir ve mazareti yoktur. van Persie ve Ozan Tufan'dan vazgeçilmelidir. Hatta van Persie acilen gönderilmelidir. Sahada gezinen, 3 yıldır ortaya bir karakter koyamayan Hollandalı, vücut diliyle de tüm takıma zarar veriyor. Kariyerinin sıçrama noktası olarak Arsenal yıllarında kas olarak aldığı 4 kiloyu gösteren van Persie'nin fiziki yapısı şu an ortada.

Fenerbahçe lige çok erken bir dönüş yaptı. Pazar günü deplasmanda oynanacak Gençlerbirliği maçı oldukça kritik bir dönemeç. Sarı-lacivertliler, milli maç arasına kayıpsız girip, mental ve fiziksel olarak lige hazır isimlerle devam ederlerse umutlar yeniden yeşerebilir. Çünkü zirve yarışında yer alacak bir kadro mevcut ama mental olarak ayağa kalkmak da şart.

#Fenerbahçe
#Vardar
#UEFA
7 yıl önce
Erken dönüş
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti