|
F.Bahçe düzlüğe çıktı

Puan kaybı kredisi kalmayan Fenerbahçe her maçta baskı altında çıkıyor. Zirve yarışına tutunmak için sezonun devre arasına en az kayıpla girmesi gerekiyor. Sarı-lacivertlilere nefes aldıran Sivasspor galibiyeti sonrası Antalyaspor deplasmanı bir çıkıştan söz etmek için de fırsattı. Aykut Kocaman kendi oyun felsefesinden ödün vermeyerek orta sahada Mehmet Topal-Josef ikilisini sahaya sürdü. Bu tercih Aykut Hoca'dan beklenebilirdi ama geçtiğimiz hafta üç gol atmış Soldado'yu yedek bırakması çok da anlaşılabilir bir tercih değildi. Janssen'in kalitesi asla Soldado'dan aşağı değil ama istim üstündeki bir ismi yedekte tutmamak onu tamamen kazanmak adına daha doğru olabilirdi. Maç öncesi tercih bir yana, Janssen'in de karşılaşma boyunca son derece faydalı bir oyun ortaya koyduğunu not düşmek gerekir.

Antalyaspor'un takım yapısındaki bozukluklar ilk devrede Fenerbahçe'nin işini kolaylaştırdı. Ev sahibi ekip, savunmada önemli yerleşim hataları yaptı. Fenerbahçe hemen hemen her hücum denemesinde son bölgeye kadar gidebildi. Hücum bölgesinde bireysel tercih hataları pozisyonların büyümesine sebep oldu. Janssen ve özellikle Atıf bu tercihlerin başrolündeydi. Janssen'in doğru pasında, Giuliano'nun kontrol ve şut kalitesi Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Giuliano'nun skora bu tip katkıları, onun ceza sahası etrafında kullanılması gerektiğinin mesajını kenar yönetimine tekrar tekrar veriyor. Dün, kağıt üstünde zor görünen deplasmanda 3 puanı getiren Giuliano'nun bu bölgede gösterdiği beceriydi.

Fenerbahçe, futbol olarak yine potansiyelinin altında kalsa da çok kritik bir galibiyet aldı. Antalya deplasmanı düzlüğe çıkmak adına önemli bir virajdı. Gelecek hafta Kadıköy'de Kasımpaşa'yla oynayacak sarı-lacivertliler, Beşiktaş-Galatasaray derbisinin de olduğu haftada fazlasıyla karlı çıkabilir.

#Fenerbahçe
6 yıl önce
F.Bahçe düzlüğe çıktı
"Binlerce Mehmet Selim doğarız"
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir