|
G.Saray'a uyarı

Galatasaray'ın sezon başından beri yakaladığı hava, yeni kurulmuş Trabzonspor'un düne kadar gösterdiği performansı ibreyi ev sahibine çeviriyordu maç öncesinde. Ancak Trabzonspor, Galatasaray için beklenenden çetin çıktı. Bordo mavililer maçın başlamasıyla beraber Galatasaray'ın hücum zenginliğinin temelini oluşturan pas trafiğini oluşturmasına engel oldu. Okay-Onazi-Mehmet Ekici üçlüsü top rakipteyken alanı doğru şekilde kapatınca, Galatasaray'ın pas kanallarını kapatmış oldu. Sneijder ve Podolski tutuktu, Bruma kendisine kademeli savunma yapıldığı anlarda çaresizdi. Topun arkasında çok iyi bekleyen Trabzonspor topu kaptığı anda seri paslaşmalar sonunda golü de buldıu. Gol öncesi doğru pozisyonu alamayan Semih'in hatası büyüktü. Golden sonra Castillo'nun sakatlanıp çıkması Trabzonspor adına bir bakıma şans oldu. Castillo'nun sahadaki varlığı Trabzonspor takım savunmasına zaafiyet verirdi. Diğer tarafta Bero çok doğru işler yaptı.



G.Saray ikinci devrede beklenildiği gibi vites yükseltti. Ancak Tolga, Carole, zaman zaman da Bruma haricinde bekleneni veren isim yoktu. Trabzonspor, G.Saray'ın arkasındaki boşlukları değerlendirebilse maçı erken kopartabilirdi. Bordo-mavililer karşı atak fırsatlarını da yakaladı ama attıkları goldeki gibi bir pas-koşu zamanlamasını bir daha ortaya koyamadı.



Riekerink'in cesur değişiklikleri oyunun Trabzonspor yarı sahasına yığılmasına yol açsa da sonuç getirmedi. Birçok şey deneyen sarı-kırmızılılar son bölgede pozisyon üretmekte yetersiz kaldı.



Sonuç, Galatasaray için uyarı oldu. Riekerink'in öğrencilerinin kazanırken de görünen zayıf yönleri ilk defa skora yansıdı. Diğer yanda Trabzonspor böyle bir galibiyete çok ihtiyaç duyuyordu. Bu sonuçla özgüveni artan bordo-mavililerin grafiği bundan sonra yukarıya doğru çıkabilir.


#Galatasaray
#Trabzonspor
#Castillo
8 yıl önce
G.Saray'a uyarı
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi