|
İki farklı devre

Fenerbahçe'nin ligin ilk bölümünde yaptığı puan kayıpları henüz sekizinci haftada ölüm kalım maçlarına çıkmaya başlamasına sebep oldu. Yeni Malatyaspor maçı da önümüzdeki hafta oynanacak Galatasaray derbisinin presitij maçı mı yarışma maçı mı olacağının belirleyecisiydi. Sarı-lacivertliler, böylesine kritik bir karşılaşmada rakibi Yeni Malatyaspor'un işini erken bitirdi. Fenerbahçe'nin bu sezon yaptığı en iyi maç başlangıcı konuk ekibin direnç gösterme ihtimalini ortadan kaldırdı. Altı dakikada iki farklı skor pozitif futbolu da beraberinde getirdi. İlk 45 dakika merkezde Giuliano, sağda Dirar Fenerbahçe ataklarını yönlendiren isimlerdi. Ozan Tufan da son haftalarda ortaya koyduğu gelişimi devam ettirdi. Hücuma verdiği katkı ve attığı golle gösterdi. Formda ve konsantre olan bir Ozan, dün olduğu gibi Fenerbahçe orta sahasında başrol oynar.

Soyunma odasına üç farkla önde giden Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki tüm iyileri ortadan kayboldu. Dirar, Giuliano, Ozan ve Valbuena rölantiye alınca sarı-lacivertlilerin etkinliği de azalmış oldu. Bu dakikalarda doğal olarak etkinliği artan Yeni Malatyaspor golü buldu. Fenerbahçe kalesi sonrasında da tehlikeler yaşadı. O anlarda yenilecek ikinci gol krize yol açabilirdi. Fenerbahçe'nin oyuncu değişiklikleri de takım düzenini bozan hamlelerdi. Ancak Yeni Malatyaspor skoru yakalayacak geri dönüşü yapamadı.

Fenerbahçe için ilk devre umut verici, ikinci devre düşündürücüydü. Derbiye kayıpsız gitmek önemliydi. Sarı-lacivertlileri gelecek hafta gerçek bir kader maçı bekliyor. Derbide alınacak sonuç sezonun geri kalanında hedefin ne olacağını belirleyecek.

#Fenerbahçe
#Malatyaspor
7 yıl önce
İki farklı devre
Andırın hatırası
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak