|
Kazanan haklı ama...
Fenerbahçe orta sahasının, kurgusuyla ve yaptıklarıyla daha üst seviyede olması lazım. Önemli eksikler olsa da, işlemeyen düzeni devam ettirmek Pereira'nın tercih hatası, belki de taktiksel esnekliğinin eksikliği. Orta saha hücum bağlantısını yapmakla görevli Ozan Tufan, henüz Fenerbahçe seviyesine çıkmış değil. Josef, rakibin ceza sahasına gittiği zaman doğru yerde durmasını biliyor ama oyunu karşıya taşırken sorumluluk almıyor ya da cesur davranmıyor. Hal böyle olunca bütün iş Mehmet Topal'a düşüyor. Pereira sakatlıktan yeni çıkmış olsa da Alper Potuk'un deliciliğinden faydalanabilirdi ama Portekizli teknik adam şablonundan asla şaşmıyor. Bu da Fenerbahçe'nin kısır oyununun iyiye gitme ihtimalini engelliyor.

Dünkü Çaykur Rize sahaya çok da iddia koymuş bir takım değildi. Ahmet İlhan ve Mehmet Akyüz'ün hızlı çıkışlarından başka planları da yok gibiydi. Sercan Kaya'dan bir hücum beki çıkarma planından ortaya çıkan bir savunma sakarıydı. Sercan iki penaltıya sebep oldu ve Fenerbahçe'nin sayıca çok olmayan hücum girişimlerinden 2 gol çıkarmasını sağladı. Yaptırdığı penaltıyla Rize'yi maça ortak eden de Volkan Demirel'di. Volkan oyun konsantrasyonundaki eksikliğini ilk yarıdaki bir pozisyonda da göstermişti.

F.Bahçe çok da dirençli gözükmeyen Rizespor karşısında daha etkili, daha baskın olmalıydı, maçı daha rahat, hatta farklı kazanmalıydı. Fenerbahçe kazanmasını biliyor, kazanan da haklı oluyor ama Pereira'nın "Taraftar olsam mutlu olmazdım" açıklamaları da hiçbir anlam kazanmıyor.
#maç
#fenerbahçe
#galip
8 yıl önce
Kazanan haklı ama...
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak