|
Kırılgan Fenerbahçe

Kötü başladığı sezonu daha da kötü sürdüren Fenerbahçe kadrosu oldukça kırılgan bir durumda. Mevcut durumun üstüne sıkıntılı ve yorucu geçen yolculuğun sarı-lacivertli futbolcuları maç öncesi iyice sindirmiş olma ihtimali yüksekti. Rakip Manchester United silkelenme amacıyla çıktığı maçta, sezon başından bu yana aşamadığı tutuk görüntüsündeydi. Maç Fenerbahçe'nin istediği şekilde devam ederken bireysel hatalar, gereksiz yapılan penaltılar sarı-lacivertlilerin sonu oldu. Fenerbahçe için maç Kjaer ve Şener'in sakarca yaptırdığı iki penaltıyla iki dakikada son buldu. Hatta Kjaer bir hata daha yaparak farklı skorun yolunu açtı. Sonraki dakikalar Manchester United için idmana, Fenerbahçe için ise mümkün olduğu kadar az gol yeme çabasına dönüştü.



Robin Van Persie, Türkiye'ye gelirken amaç bu tip karşılaşmalarda, hatta bu maçların Şampiyonlar Ligi'nde olanlarında Fenerbahçe'ye seviye atlatmasıydı. Hollandalı futbolcu geldiği günden bu yana beklentilerin altında kaldı. Dün, 2012-2013 sezonunda United formasıyla gösterdiği muhteşem performansın hatırına sahaya karakter koyması beklenirdi, onu da yapmadı. Van Persie çok büyük futbolcu ama büyük bir futbol karakteri değilmiş. Attığı gol kaderin ona getirdiği hoş bir hikayeden başka bir şey değildi.



Fenerbahçe için UEFA Avrupa Ligi bu sezon tutunacak dal gibi görünüyor. Manchester United deplasmanı hele ki şu durumda kağıt üstünde kaybedilmiş bir maçtı. Sarı-lacivertli futbolcular dibe vurdukları yerden sıçrayıp kendilerine gelmeliler. Süper Lig'de belki zor ama, Avrupa Ligi'nde üst turlar için iddialı olabilirler. Bu kadronun karşılığı bu görüntü değil.


#Fenerbahçe
#Manchester United
7 years ago
Kırılgan Fenerbahçe
‘Atış serbest’ ama tutmaz
‘Saadet’lilerin çıkmazı: Erdoğan mı Altılı Masa mı?
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm