|
Mükemmel Beşiktaş

Beşiktaş, Atiker Konyaspor karşısında maça muhteşem başladı. Daha ilk dakikalarda sol kanattan Babel-Adriano ikilisinin sürüklediği ataklar 9. dakikada gelecek golün habercisiydi. Babel en iyi yaptığı şeyi yaptı; kanattan içeri doğru kat etti ve ikinci bir forvet olarak beki Adriano'ya alan açtı. Babel'e özel bir parantez açmak lazım; Hollandalı'nın iştahını böylesine dışa vuran bir şekilde görmemiştim. Yıllar sonra hedefi olan bir takımda oynuyor olmak ona yaramış.



Beşiktaş fırtınası ilk devre boyunca devam etti. İkinci gol dahi siyah beyazlıların oyunu rölantiye alması ya da iştahını dindirmesi için yeterli olmadı. Geri dönen topları toplayan, geçen sezonkini andıran bir kısa pas trafiği oluşturan Beşiktaş orta sahası rakibine nefes aldırmadı. Atiker Konyaspor ne zaman atağa çıkmaya niyetlense tehlikeli bir kontra atak görüyordu kalesinde. Beşiktaş'ın harika oyunu taktiksel disipliniyle bilinen Konyaspor'un da tüm dengelerini bozmuştu. Quaresma'nın ayağının ayarı kendi vasatında bile olsa fark daha ilk yarıda artabilirdi.



Atiker Konyaspor'un ikinci devrenin başında oyuna daha önde başladı ama Beşiktaş beş dakikada bu durumu da tersine çevirdi. Cenk Tosun'un iki golü konuk ekibin zaten az olan umutlarını tamamen tüketti.


Beşikaş, son yılların en iyi Süper Lig performanslarından birini izletti Atiker Konyaspor karşısında. Siyah-beyazlı futbolcular oynadıkları oyundan zevk alırken izleyenleri de mest etti. Konyaspor gibi önemli bir takıma karşı böylesine bir performans şampiyonluk yarışındaki rakiplere de bir güç gösterisiydi adeta.


#Beşiktaş
#Cenk Tosun
#Quaresma
7 yıl önce
Mükemmel Beşiktaş
Büyük plan başlıyor
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir