|
Rakibi küçümsedik
Letonya karşısındaki 11'imizden yetenek fışkırıyordu ama böyle bir kadro Letonya'yı da maça ortak etti. Arda, Gökhan, Hakan, Volkan ve Burak bir arada, hepsi sahada. Erken bir gol bulmamız halinde senaryo mükemmel bir hal alabilirdi. Ancak, ilk devrede gerçek baskıyı sadece ilk 7 dakikada kurabildik. Letonya yedinci dakikadaki ilk çıkışında gol pozisyonu bulunca silkindi ve orta saha zaafımızı çözdü. Selçuk oyunun merkezinde yapayalnız kalınca dönen topları ve rakibi karşılamada çaresizce yetersiz kaldı. Boy ortalamamız çok kısa olunca, Letonya gibi bir takım karşısında duran toplarda ve kenar ortalarında etkisiz kalmamız da kaçınılmazdı. Kadromuz yüksek seviyede riski içeriyordu ve bu riskler tehlikeye de dönüştü. Letonya kalemize beklenenden, hatta kendilerinin beklediğinden fazla geldi.

İkinci devrede Fatih Terim'in hamleleriyle baskımız daha gerçek ve sürekli bir hal aldı. Futbol adına talihsizliğimiz Letonya kalecisi Vanins'in mükemmel performansına denk gelmemizdi. Karşılaşma boyunca çok denedik, çok gol kaçırdık ama çok ciddi tehlikeler de atlattık. Selçuk İnan'ın uzaktan şutla bulduğu gol, maçtan önceki skor bulma adına ilk planlarımızdan biri değildi muhtemelen. Bir şekilde golü bulduk ama, sonucu bu sefer de dikkatsizlik yüzünden koruyamadık.

Rakibi daha ciddiye alan bir kadro ve daha gerçekçi bir oyun anlayışıyla sonuca daha kolay gidebilirdik. Çok hücumcu malesef çok gol etmiyor. Oyun içinde konsantrasyon sorunu yaşadığımız söylenemez ama kağıt üstünde kendimizi rakipten üstün görmemizi pahalı ödedik. Bizi hayatta tutan İzlanda'nın Hollanda'yı yenmesi oldu. Pazar günü Hollanda karşısında galibiyet alma mecburiyetimiz devam ediyor. Ayakları yere basan, daha gerçekçi bir kadroyla hala şansımız var.
#Letonya
#türkiye letonya maçı
#a milli takım
9 yıl önce
Rakibi küçümsedik
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi