|
Riekerink'e rağmen
Sezon başından bu yana Riekerink'in bir çok yetersizliğine şahit olduk ama dün Atiker Konyaspor karşısında kazanmak adına (eğer varsa) stratejisi tümüyle yanlıştı. Galatasaray'ı sezonun ilk yarısında rakip sahaya taşıyan iki isim Bruma ve Yasin cezalıyken, onların yerini Josue ve Sabri'yle doldurma düşüncesi gol bulma ihtimalini olağandışı yollara bırakmaktı. Sol kanatta Sneijder, 10 numarada Josue, merkezde Selçuk-De Jong ikilisi ve ileride Eren beraber kısa paslaşmalar yapabilir ama hücumda mesafe kat edemez. Nitekim Galatasaray ilk devre boyunca bunun sıkıntısını yaşadı. Hücumda çaresizlik, savunmada yetersizlik sar-kırmızılıları oldukça zor durumlara düşürdü. Carole'ün pozisyon alma ve ters kademe konusundaki eksikliği ev sahibinin bir çok pozisyon bulmasına sebep oldu. Kendi vasatının bile altında kalan Galatasaray, Atiker Konyaspor gibi iyi bir takıma karşı ilk yarıyı berabere tamamladıysa bunda ufak tefek detayların payı büyüktü.

İkinci devrede olması gereken oldu ve Riekerink elindeki toplu veya topsuz koşu yapabilecek tek ismi, Rodriguez'i oyuna dahil etti. Belki oyunun gelişimindeki bir tesadüftür ama Rodriguez de Riekerink'in yanlışını onun gözüne soktu. İlk 45 dakikada gol bulma adına hiçbir ışık vermeyen Galatasaray bu sayede golü buldu. İyi oynadığı maçta geriye düşen Atiker Konyaspor golden sonra oyundan düştü. Yeşil-beyazlılar 10 kişi kalınca puan imkansız bir hal aldı.

Galatasaray dün Riekerink'e rağmen kazandı. Hollandalı şanslı ki, doğrular çok belirgin bir şekilde ortaya çıktı.

Rodriguez, Bruma'nın bir benzeri ama seviyesini değerlendirmek için erken. Eğer ki seviyesi yeterli olursa Riekerink'in Galatasaray hücumunu Bruma-Rodriguez üstüne kurması, oyun kurucular Selçuk ve Sneijderi'in de yetenek ve oyun akıllarını bu ikiliden azami faydayı almak için kullanması lazım.



#Riekerink
#Galatasaray
7 yıl önce
Riekerink'e rağmen
Sadr"ın kanseri
ABD ve Çin’in jeo-ekonomik savaşı..
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’