|
Sakarlığın bedeli
Şubat ayındaki Türkiye Kupası maçında Fenerbahçe'yi zafere götüren sebep sarı lacivertlilerin o gün Atiba'ya yaptığı yoğun ve doğru baskıydı. Dün Atiba'nın yokluğu Fenerbahçe orta sahasının Beşiktaş'ın oyun kurduğu bölgeye baskı yapmayı unutmasına yol açmış gibiydi. Beşiktaş orta sahası Fenerbahçe'ye karşı bu sezonki üçüncü maçında en rahat oyununu oynadı. Sarı lacivertliler Mehmet Topal'ın eksikliğini fazlasıyla hissetti. Beşiktaş oyun kurarken, rakip ceza sahası ve etrafına giderken fazla zorlanmadı. Quaresma ve Talisca'nın tercihleri ve top kayıpları siyah beyazlıların daha çok pozisyon bulmasını engellerken golü de ertelemiş oldu.

Advocaat'ın devre arasında yaptığı Salih ve Ozan hamlesi de pek işe yaramadı. Ozan sağ bekte ne savunma ne hücum katkısı verebildi. Salih'in fiziksel yetersizliği yüksek mücadeleli maçta oyuna pek karışamamasına yol açtı. Sarı lacivertliler rakip yarı sahaya ilk akınlarını sekseninci dakikadan sonra gerçekleştirebildi. O parlama da Skrtel'in kırmızı kartına kadar sürdü.


Kazanmak için daha çok ve büyük sebebi olan taraf Beşiktaş'tı. Siyah beyazlılar maç boyunca yüksek tuttuğu konsantrasyonunu son dakikada kaybedince elindeki üç puandan oldu. Fabri ve Marcelo'nun sakarlığı sonucu tüm hesapları değiştirdi.

#Türkiye Kupası
#Fenerbahçe
#Beşiktaş
7 yıl önce
Sakarlığın bedeli
Kara dinlilerle milletin savaşı
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim