|
Senaryo aynı
Mustafa Denizli Galatasaray'da ilk dokunuşunu takımın güçlü yanını daha da ön plana çıkarmaktan yana yaptı. Galatasaray'ın klasik 4-2-3-1'ini 4-1-4-1'le değiştirerek hücum bölgesindeki yetenek sayısını 5'e çıkarmayı denedi. Öne geçene kadar sistem iyi işledi ancak Kasımpaşa topa sahip oldukça, rakibi karşılamak sadece Selçuk İnan'a kaldı. Kenar oyuncuları Yasin ve Podolski top rakipteyken alanı daraltmak adına orta sahalarına destek olmadı. Stoper ikilisi düşük form durumları malum Semih-Chedjou olunca Galatasaray'ın bilindik savunma sıkıntıları yeniden sahne aldı. Kasımpaşa, ilk yarıda ciddi pozisyonlar yakaladı, bir golünü yardımcı hakem göremedi, üstüne beraberliği yakaladı. Savunmasıyla hücumu arasında köprü kuramayan Galatasaray topu ayağında tutup karşı yarı sahaya gidemedikçe de baskıyı devre sonuna kadar savuşturamadı.

İkinci devrede sistem eskiye döndü. Rodriguez, Selçuk'a yardımcı olunca daha dengeli bir orta sahayla Galatasaray toparlandı. Ancak derli toplu görüntü golü bulana kadar sürdü. Çünkü Galatasaray'ın mevcut kadrosunda ve oyun düzeninden topun rakibe geçtiği her an sarı kırmızılılar için tehlike oluşturuyor. Dün de böyle oldu, Kasımpaşa yine baskı kurdu, golü buldu. Daha sonrasında maç iki takımın da kazanabileceği, Galatasaray'ın hep izlediğimiz lig maçlarının yeni bir örneğine dönüştü. Öne geçen ama koruyamayan, çok pozisyon veren ve çok gol yiyen Galatasaray sahadaydı.

Galatasaray'da teknik adam değişti, ama görüntü değişmedi. Üç günde tek değişim futbolcuların yeni dönem motivasynuyla ortaya çıkabilecek bir performans sıçraması olabilirdi ama o da olmadı. Denizli etkisini görmek için zamana ihtiyaç var ama ligin şu haftasında puan kaybına hiç kredi yok. Bu sebeple Galatasaray'ı kritik günler bekliyor.
#Galatasaray
#Mustafa Denizli
#oyun
8 yıl önce
Senaryo aynı
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’