|
Sezon başı motivasyonu

Galatasaray kulübünün tüm kurtuluşu bu futbol takımının ayaklarında. Yakın zamana kadar yüksek tüm maliyetlerden kaçmak zorunda olan bir kulübün böylesine fiyatlarla kurulan yeni kadrosunun başarıdan başka şansı yok. Şampiyonluk harici her senaryo tümüyle felakete götürür. Futbolcu, bunu anlamaz; profesyoneldir işini yapar.

Galatasaraylı futbolcuların dün çok yüksek motivasyonla maça çıkmasının sebebi bu değildi. Yeni kurulmuş, sorumluluk yüklenicilerini tamamen değişmiş bir takımın isteksiz olması beklenemezdi. Sarı kırmızılıların yüksek motivasyon sonucunda istekli ve baskılı başlaması kaçınılmazdı. Bu yeni kurulan takımın taktiksel anlamda anlaşılmazlığı ve yetersizliği de anlaşılabilirdi ama dün rakibin görece zayıf Kayserispor'un olması da sarı kırmızılılar adına bir şanstı. Çünkü Galatasaray taktiksel olarak ne savunmada , ne hücumda hazır bir görüntü verdi. Ne var ki hakkını vermek lazım, sezonun ilk maçına göre fiziksel olarak oldukça hazırdı sarı kırmızılı futbolcular. Bu da muhtemelen Tudor'un hep bahsedilen sert antrenmanları sebebiyle olsa gerek. Yoksa taktik ve teknik olarak ortaya pek bir şey koyamayan bir takım vardı sahada. Gösterişli sonuç sezon adına ışık vermeye yetmedi.

Galatasaray isteği ve arzusuyla kazandı. Stadyum atmosferi, ilk maç motivasyonu ve zayıf rakip sarı kırmızılıların galibiyetinin başlıca sebepleriydi. İlk devrede eline geçirdiği her fırsatı gole çeviren sarı kırmızılılar için bu maç bir test olamadı. Dün, fiziksel ve sonuç olarak tatmin eden Galatasaray'ın taktik ve teknik olarak gelişime fazlasyıla ihtiyacı var.

#Galatasaray
#Gomis
7 yıl önce
Sezon başı motivasyonu
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’