|
Sezon özetiyle sezon finali

Fenerbahçe için Atiker Konyaspor maçı sezonun özeti gibiydi. Orta saha-hücum arasında köprü olacak bir ismin eksikliği sezon boyunca hissedilmişti. Sezonun büyük bölümünde olduğu gibi dün de bu görevi üstlenen Alper Potuk'un bir tercih hatası sarı-lacivertlilerin kalesinde ilk golü görmesine ve sonrasında maçın çözülmesine yol açtı. Oyunun merkezinde bir türlü oturmayan düzen dün de üretkenlik anlamında oldukça yetersizdi. Sezon boyu takımın diğer bölgelerine nispeten daha iyi bir görüntü veren savunma hattı, takım öne çıktığında gelen hızlı ataklara karşı çaresiz kaldı. Hücumun Lens'e olan bağımlılığı, Hollandalı futbolcu oynamayınca iyice belirginleşti. Ve son olarak Fenerbahçe yedek kulübesi.. Volkan Şen, van Persie, Sow gibi maliyetli ama beklenen faydayı bir türlü veremeyen “yıldızlar”. Atiker Konyaspor karşısındaki Fenerbahçe sezonun yansımasıydı.



Dün ortaya çıkan skoru sadece Fenerbahçe üstünden değerlendirmek Atiker Konyaspor'a haksızlık olur. Haftalardır potansiyelinin altında kalan yeşil-beyazlılar, Kadıköy deplasmanında kendini buldu. Aykut Kocaman'ın planlarında önemli yeri olan Ali Çamdalı ve Douglas'ın yokluğunu da unutmamak gerekir. Üç genç Boşnak; Bajic, Hadziahmetovic ve Milosevic'in hücum performansları göz doldurdu. Bu üç isim de gelişime çok açık, gelecekte önemli yerlere gelebilecek futbolcular.



Fenerbahçe, sezonun finalini sezon özetiyle yaptı. Maç içindeki iniş-çıkışlar, taktiksel ve bireysel eksiklikler sarı-lacivertlilerin 2016-2017 sezonunun yansımasıydı.



Bu fotoğrafın tamamen değişmesi lazım. Yanlışlarla dolu olan planlama, kadro yapılanması ve oyuncu tercihlerinin takımı getirdiği nokta ortada.




#Fenerbahçe
#Atiker Konyaspor
7 yıl önce
Sezon özetiyle sezon finali
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset