|
Tudor'un hataları sezonu bitirdi
Igor Tudor'un kafasında, gelecek sezonun takımını oluşturmak var. Bunu kendisi dile getirdi, göreve geldiğinden bu yana takım üstünde yaptığı denemelerle de herkese gösterdi. Gelecek yıla şimdiden hazırlanmak, eldeki malzemeyi geliştirmek akılcı bir yol. Ancak Galatasaray gibi bir kulüpte, hali hazırda hedefler varken 'yarışırken gelişme' mecburiyeti vardır. Kötü geçen bir sezonun sonlarına doğru ayağınıza gelen Şampiyonlar Ligi elemelerine katılma fırsatını böylesine görmezden gelemezsiniz.

Galatasaray'ın, Başakşehir karşısına daha sonuca yönelik bir kadroyla çıkması gerekirdi. Linnes, son dönemde iyi bir performans gösteriyor ama sol bekte oynaması verimliliğini düşürüyor. Ancak Tudor, sağ bekte Semih'e görev vererek hem o mevkiden fayda alamıyor hem de Linnes'in verimini sol bekte düşürüyor. Podolski, sezon sonu Japonya'ya gidiyor ama geçtiğimiz hafta yaptığı katkı ortada. Böylesine kritik bir maçta onun bitiriciliğinden faydalanmayı denememek hiç kabul edilebilir bir tercih değil. Sneijder'in kulübede oturması normal ama oyuna daha erken dahil edilmeliydi, durum 3-0'ken değil.

Tudor'un maç öncesinde ve karşılaşma sırasındaki tercihleri, sezonun en önemli müsabakasında hiçbir şey üretemeyen bir takım çıkardı ortaya. Semih'in sakarlığı ilk golü getirdi, sonrasında Adebayor'un müthiş kafası sonucu daha ilk yarıda belirledi. Galatasaray'ın, Başakşehir karşısına en güçlü kadrosuyla çıkması gerekirdi. Tudor'un yanlış tercihleri ve tabii ki sarı-kırmızılı futbolcuların berbat performansı bu sonucu getirdi. Böylece Galatasaray için sezon, bitime 7 hafta kala sona erdi.
#Galatasaray
#Igor Tudor
7 yıl önce
Tudor'un hataları sezonu bitirdi
Günler anları silerken...
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!