|
Tudor'un planları tuttu

Derbiden hırpalanarak çıkan Beşiktaş için, ligin zor deplasmanlarından biri olan Karabük deplasmanı önemli bir dönemeçti. Siyah-beyazlılar bilindik sisteminden bir şey denemezken, Karabükspor Teknik Direktörü Igor Tudor'un özel önlemleri vardı. Savunma üçlüsü hatta beşlisi, savunma öncelikli orta saha oyuncuları ve top rakipteyken topun arkasına geçme işini hiç aksatmayan iki forvet Beşiktaş'ın tüm üretkenliğini yok etti. Karabükspor'un kalabalık orta sahasının kilitlediği oyunun, Beşiktaş adına tek çözümü kanatlardaydı ama Quaresma ve Babel, takımın bekleri Gökhan ve Adriano'dan hiç destek alamadı. İlk devrede Quaresma ve Babel'in ayağında eriyen atakların en önemli sebebi bu ikilinin yaşadığı yalnızlıktı. Merkezde Oğuzhan, sahada yok gibiydi. Fenerbahçe derbisinde orta sahada başrol oynamak üzere fazla motive olan Oğuzhan'ın dün oyun kurma adına çaba göstermediğini gördük. Halbuki, Karabük deplasmanı yaşanan bu süreçte şampiyonluk yolunda önemli bir sınavdı. Cenk Tosun ise 15 gol atmış olsa da neden Beşiktaş'ın birinci forveti olamayacağının örneği bir performans daha gösterdi. Oyuna etkisi oldukça kısıtlı olan Cenk, çok kritik bir pozisyonu kaçırarak takımının kaderiyle oynadı.



İlk yarıda stratejisi tutan Tudor, tamamlayıcı planını da devrede Zec'i oyuna alarak denedi. Bu deneme de beş dakika içinde tam da planlandığı bir biçimde işledi. Beşiktaş savunmasının arkasına sarkan Zec, siyah-beyazlılar için maçı daha da zorlu hale getiren golü attı. Oyununu bir türlü oturtamayan siyah-beyazlıların bu demoralize haliyle Karabükspor'un mükemmele yakın takım savunmasını aşması oldukça zordu. İkinci golden sonra da maçın dönmesi imkansız bir hal aldı. Aboubakar'ın golü, cılız bir umut yaşattı sadece.



Beşiktaş için krizden çıkma adına önemli bir maçtı ama siyah-beyazlı futbolcular gerekli karakteri sahaya yansıtamadı. Karabükspor Teknik Direktörü Igor Tudor'un ve öğrencilerinin de hakkını teslim etmek gerekir. Böylesi süreçlerden geçmişte çok zarar görmüş olan Beşiktaş'ın artık yeterli tecrübeye sahip olması gerekir. Bu hafta Avrupa Ligi ve ligde oynanacak karşılaşmalar belirleyici olacaktır.


#Quaresma
#Beşiktaş
#Babel
7 yıl önce
Tudor'un planları tuttu
Ciddi bir filozofumuz
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü