|
Uyarılar devam ediyor
Hamza Hamzaoğlu'nun Osmanlıspor karşısındaki hücum kurgusu teknik planlar kadar, huzur problemi yaşayan Burak Yılmaz'a mesajlar içeriyordu. Hamza Hoca, geçtiğimiz sezon da bir dönem denediği gibi, Burak'ı Umut'un bir adım gerisinde oynatarak ona "Santrafor transferi talebim olsa da sen planlarımda varsın" mesajını verdi. Santrafor arayışlarının sebebi Burak'ın değil, dün bir kez daha açıkça görülen Umut'un yetersizliği.

Galatasaray teknik ekibi ve yönetiminin transfere karşı temkininde, taraftarının umutlanmasında ise sarı kırmızılı futbolcuların hemen her maçta saman alevi parlamaları yatıyor. Sivasspor ve Real Madrid maçlarının bazı bölümlerindeki futbolu görünce ihtiyaçlar göz ardı ediliyor. Evet, Galatasaray kadrosunun kapasitesi yüksek. Kadronun hücuma düşünen kısmının yeteneği ve oyun aklı çok üst düzeyde, ama tamamlayıcılarında eksik olduğu kesin. Galatasaray, hücumunda iki bekinden katkı alması gereken bir iç saha maçında toplam yarım bekle oynuyor. Telles'in ne hücumda, ne savunmada katkısı var. Sabri ise gençliğindeki temposunu kaybetmiş durumda, gücü yettiğince hücumlara katılabiliyor. Zaten Galatasaray golü , rutinde olması gerektiği gibi topluca hücum edebildiği, sağ bek Sabri'nin bindirebildiği, orta saha Selçuk'un ceza sahasına girebildiği bir atakta buldu. Galatasaray'ın 2-1 gerideyken oluşturduğu baskı skordan dolayı oyunun doğal gidişatıydı.

Tabi, bir de Galatasaraylı futbolcuların fiziksel olarak hazır olmadıkları çok açık. Podolski ve Sneijder gibi oyuna ve skora etki edecek isimler istekliler ama fit değiller. Yapmak istedikleri bir çok şeyi yapamıyorlar. Selçuk ise son yılların en iyi sezon başlangıcını yapıyor, sarı kırmızılıların oyun içinde olumlu yaptığı her işte onun payı var.

31 Ağustos'a kadar süre var ve Galatasaray yönetimine saha içinden bir uyarı daha geldi. Çok değil, bir iki ufak dokunuş bu takımı rayına sokar. Fakat, görülen o ki şu anki takım, onu bir sezon sırtında taşıyan Muslera'nın hatasının altından kalkamıyor.
#Hamza Hamzaoğlu
#Osmanlıspor
#Galatasaray
#Podolski
#Sneijder
9 years ago
default-profile-img
Uyarılar devam ediyor
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti