|
Yönetim artık göreve
Galatasaray'ın saha içinde de saha dışında da sorunu çok. Sorunların kaynağı ise tek: yönetsel eksiklikler. Galatasaray yönetimi geçtiğimiz sezon çok zor şartlarda şampiyon olmuş, kulübün mali yükünü hafifletmiş oyuncu grubunun hakkını da veremiyor; bu kadronun eksiklerini görüp mantıklı takviyeler de yapamıyor. Hamza Hoca tüm bu süreçte paratoner görevi üstlenmiş durumda. Melo krizini yönetemeyen, iki aydır gitmek isteyen bir futbolcuya alternatif üretemeyen yönetimin dün Atıf'ın attığı golde payı büyük. Muslera yıllardır biriktirdiği krediden bir miktar yedi ama Atıf'ın o kadar rahat bir pozisyonda şut çekiyor olması orta sahanın defansif zaafiyetiydi. Burada da ne Bilal ne Selçuk suçlanabilir. İkisinin de savunma karakteri alan kapatmak ve beklemek üzerine, rakibi vücut vücuda karşılamak üzerine değil. Bilal akıllı bir transfer ama Melo'nun değil, Selçuk veya Sneijder'in alternatifi olabilir.

Galatasaray oyuna iyi başlamıştı. Tabela değişse de oyunda çok şey değişmedi. Sarı kırmızlılıların hücum organizasyonları, pas trafiği benim beklediğimden çok daha üst düzeydeydi. Rakip sahaya iyi yerleştiler, fakat iki bek Telles ve Sabri'den hiç katkı alamadıkları için son bölgede tıkanıklık yaşadılar. İkinci devre Galatasaray baskısı biraz daha arttı ama bir karşı atakla fark ikiye çıktı. O dakikadan sonra Burak Yılmaz'ın bu takım için önemi ortaya çıktı. Takımını tekrar ayağa kaldırmak için çabalayan Burak oldu. Yönetim zaafiyeti bu noktada da kendini gösterdi. Takıma forvet takviyesi düşünülürken, Burak için resmi olmadığı söylenen bir transfer teklifinin önünü kesip, bireysel ve dolayısıyla takım içi huzuru sağlayamayan yine Galatasaray yönetimi oldu.

Galatasaray dünkü oyunuyla en az bir puanı hak etmişti. Sarı kırmızılı futbolcular sahaya karakter koyarak iyi bir geri dönüşe imza attı. Sivas gibi bir deplasmanda, sezonun ilk maçında alınan bir puan kötü değildir. Ancak, artık yönetim teknik ekibin taleplerine göre akla uygun takviyeler yaparak, takıma ve teknik ekibe gerekli desteği vermelidir. Bu arada eldeki yıldızlar, Sneijder ve Burak gibi isimlerin de sıkıntıları çözülmelidir.

Bu arada Sivasspor'un da hakkını vermek lazım. Kırmızı beyazlıların oturmuş, dengeli ve tecrübeli kadrosu ilk maçta lig için umut veren bir görüntü sergiledi, sezonun başaltı takımlarından biri olmaya aday olduklarını gösterdi.
#Galatasaray
#Selçuk
#Telles
9 yıl önce
Yönetim artık göreve
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’