|
Zamana ihtiyaç var
İgor Tudor artık takım üstünde yeni denemelerini yapabilir, ileriye dönük taktiksel değişimini test edebilir. Zira Galatasaray son üç haftada aldığı sonuçlarla yarıştığı ölçeği küçülttü. Sarı kırmızılılar şampiyonluk için değil, iyimser bir bakışla ikincilik için yarışıyor.

Belli ki Tudor bu sezonun geri kalanını, dolayısıyla gelecek sezonun yapılanmasını üçlü savunma üstüne yapacak. Geçtiğimiz hafta ilk denemede, Beşiktaş'ın da taktiksel anlayışından dolayı savunmada sıkıntı çekmemişti sarı kırmızılılar. Dün ilk yarıda geçtiğimiz haftaya benzer şekilde, geçmişe nazaran savunmada daha güvenli hücumda ise daha az üretken bir Galatasaray vardı sahada.

Tek ciddi pozisyondan ve Eren'in şutundan iki gol bulan Tudor'un öğrencileri kalesinde golü Chedjou'nun artık sıradanlaşan bireysel hatalarından birinin sonunda gördü. Üçlü savunmanın merkezinde oynayan ismin daha yüksek konsantreyle toparlayıcı olması gerekir. Chedjou'nun oyun görüşü ve sezileri bu mevki için biçilmiş kaftan olsa da savrukluğu çok sıkıntı yaşatır. M'Billa'nın golü Eto'nun eksikliğinde hücum gücünün büyük bölümü eksik olan Antalyaspor'un maç içinde cesaretlenmesine sebep oldu. Bu golün motivasyonuyla ikinci devreye hızlı başlayan ev sahibi ekip beraberliği de yakaladı. Galatasaray da "kazandım" dediği maçta iki farklı üstünlüğünü koruyamayınca, taktiksel disiplinini kaybetti. İkinci devrede iki tarafın da vidaları biraz gevşedi. Maçın temposu yükselsi, gol pozisyonu ihtimali arttı ama dengeyi bozan ve Galatasaray'ın üstünlüğünü sağlayan gol duran toptan geldi.

Galatasaray'ın bu yeni düzende hücum için farklı oyunculara ihtiyacı var. Hücumda Bruma kadar delici bir forvet ve beşli orta sahanın kanadını oynayabilecek iki isim gerekli. Ya bu isimler transfer edilecek ya da mevcut kadro içinden oyuncular bu göreve devşirilecek. Aksi durumda sistemin oturması çok zor olur. Bu arada sistem oturacak olsa bile sezon sonuna kadar puan kayıpları kaçınılmaz. Çünkü bu oyuna hiç alışmamış bu kadronun değişime uyum için zamana ihtiyacı var.
#İgor Tudor
#Galatasaray
#Antalyaspor
7 yıl önce
Zamana ihtiyaç var
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...
IBAN veren esnafın katli vacip mi?