|
Fevzi Şeker üstün kapasiteli bir sporcu idi

Madalya arslanın ağzında denildiği zamanlarda 1990 yılında Avrupa şampiyonluğuna ulaşarak bir zafere imza atan Fevzi Şeker aerobik kapasite olarak belkide eşine az rastlanır sporculardan birisi idi. Onunla tempo koşmak her babayiğidin kârı değildi. Zaten güreş yıllarında yapmış olduğu yüksek dayanıklılığa dayanan stili ile kiminle güreşmiş ise halk tabiri ile yediğini içtiğini adeta burnundan getirip yıldırıp yenerdi. Bir antrenör olarak onunla Muharrem Atik hoca ile birlikte bir turnuvada bulundum. Gerçekten güven veren, cesur, gözü pek müthiş bir sporcu idi. 1980-1990''lı dönemde Fevzi Şeker, Ahmet Ak, Nemci Gençalp ve diğer sporcular Türk güreşi için varını yoğunu ortaya koydular. Tarih boyu en büyük başarımızı beş kere dünya takım şampiyonluğu ile kazanmış olduğumuz serbest güreşi adeta sırtladılar. Evet Fevzi Şeker Türk spor tarihi boyunca kazanmış olduğumuz 3 Avrupa takım şampiyonluğundan birisini 1993 yılında İstanbul''da yapılan Avrupa şampiyonasında şampiyon olan takımımızın başında bulunan başarılı bir teknik adamdı. Hırslı, hırçın, mücadeleyi asla kaybetmek istemeyen, çalışmayı seven bir kardeşimiz idi.

Güreşimize büyük katkıları olan bu genç sporcumuz ve Antrenör kardeşimiz geride 3 yetim yavru bırakarak 49 yaş gibi çok genç bir yaşta aramızdan ayrılarak Rahmete yürüdü. Türk güreşi bir starını kaybetti. Allah Nur içinde yatırsın. Tüm sevenlerine, ailesine sabr-ı cemiz niyaz ediyorum.

Son söz olarak: Vefatı olan günden bu yana klavyeye üzüntüden elimi koyamadım. Gerçekten son derece büyük bir üzüntü herkes gibi ben de duydum ve yazı yazamadım. Şeker''in isminin uzun yıllar yaşaması için onun isminin doğduğu şehir olan Sivas ve diğer hizmet ettiği illerden birisindeki spor tesislerine Spor Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından verilmesi çok yerinde olur. Çünkü o bunu dünden hak eden bir şampiyon idi.

12 yıl önce
Fevzi Şeker üstün kapasiteli bir sporcu idi
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı