|
Rıza yine altın adam

Türk güreşinin son yıllardaki genç yıldızı Rıza Kayaalp Belgrat''ta ikinci Avrupa altın madalyasını finalinde Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Rus Hasan Baroev''i yenerek aldı.

Geçen yıl İstanbul''daki dünya şampiyonasının altın adamı Rıza Baroev''den geçen seneninin rövanşını almanın yanı sıra Olimpiyatlar içinde çok iyi bir sinyal verdi. Rıza''nın tek rakibi Dünya ve Alimpiyat şampiyonu Küba''lı Lopez. İnşallah Rıza bu engellerin hepisini aşar ve Londra''da şampiyon olur.

Belgrat''ta 55 kiloda Fatih Üçüncü, 60 kiloda Soner Sucu, 66 kiloda Refik Ayvazoğlu, 74 kiloda Şeref Tüfenk, 84 kiloda Ahmet Yıldırım, 96 kiloda Ahmet Taçyıldız, 120 kiloda Rıza Kayaalp''ten oluşan kadroyla mindere çıkan millilerimiz sadece Rıza Kayaalp (altın) ve Fatih Üçüncü''nün (bronz) madalyalarıyla yetinmek zorunda kaldı.

Takım halinde ise 23 puanla 8. olduk ki bu hiçte bize yakışmayan bir sonuç. Çünkü dünyada ilk üçte olan bir takımın Avrupa''da sekizinci sırada olması normal değil. Genel klasmanda Rusya 45 puanla birinci, Ukrayna 36 puanla ikinci, Azarbeycan da 34 puanla üçüncülüğü elde eden ülkeler oldular.

Son üç yılda grekoda durumumuza baktığımızda 2009 (1 gümüş, 1 bronz), 2010 (2 altın, 1 bronz), 2011 (1 gümüş,1 bronz) madalya ile kapattığımız şampiyonalarda 2012''de ise 1 altın, 1 bronz ile kapatarak ilerisi için gençlerden pek bir ses gelmeyeceği işaretini gördük.

Grekoromende 3 asımızdan yoksun bu şampiyonada yer aldık. Fakat aslardan sonra yerine gelecek gençlerin performansları bizim ileriye dönük durumumuzu netleştirecek tablodur. Belgrat''da 4 olimpiyat vizesi olan grekocularımız serbeste nazaran daha rahat idi.

Şimdi 4 olimpiyat vizesini 7''ye çıkarmak ve tam takımla olimpiyatlara katılabilmek için 18-22 Nisan''da Sofya''da, 25-29-Nisan''da Çin''de, 2-6 Mayıs''ta Helsinki''de yapılacak olan 3 olimpiyat vize sınavından vize olmak için canla başla grekocularımız mücadele edecekler.

Altın adam Rıza ve bronz kazanan Fatih''i kutlar ve olimpiyat vize sınavında ter dökecek tüm sporcu kardeşlerimize de hayırlı başarılar dilerim.

12 yıl önce
Rıza yine altın adam
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset