|
Serbestte 40. altın

Sırbistan''ın başkenti Belgrat''ta düzenlenen Avrupa Şampiyonası''nda Türk spor tarihi boyu kazanmış olduğumuz 39 altın madalyadan sonra 40. altını 120 Kg güreşçimiz genç Taha Akgül ile kazandık. Tük güreşi ağır sıkletteki Mahmut Demir, Zekeriya Güçlü, Aydın Polatçı''nın sürdürdüğü altın madalya geleneğinin varisi konumunda olan genç Taha''yı yürekten kutluyorum.

Serbestte bir altın dışında, 96 kg Serhat Balcı, 55 Ahmet Peker ile iki bronz madalya kazanırken, 66, 84, 74 kilolarda ise beşinci oldu ve adeta madalyanın kenarından döndü. Milli takımımızın 44 puanla takım halinde 4. olduğu şampiyonada Rusya 60 puanla birinci, Gürcistan 52 puanla üçüncü ve Bulgaristan ise 49 puanla dördüncü oldular.

18-22 Nisan''da Sofya''da, 25-29-Nisan''da Çin''de, 2-6 Mayıs''ta Helsinki''de yapılacak olan 3 olimpiyat vize sınavından mutlaka olimpiyatlara katılım vizesi almak gerekiyor. Avrupa şampiyonasında ne madalya alırsanız alın vize sayılmadığı için şimdi işimiz çok daha zor görünüyor.

Milli takıma eski koca usta meslektaşım Yakup Topuz''un gelişi ile bir atak, bir kıpırdanma ve altın madalyaya uzanma görüldü. Bu da çok iyiye işaret bir hadisedir. Dışardan adam transfer ederek madalya kazanma yerine, Taha gibi kendi kaynağından bir altın madalya kazanılması serbest güreşimizin kendisine öz güven duyması açısından büyük önem taşımaktadır.

Serbest güreş tarihi misyonu itibarıyla olimpiyatlara en az 5 vize ile gitmesi elzemdir. Gençlerin Belgrat''ta sergiledikleri güzel mücadeleler bir bakıma vizenin alınacağı sinyali olarak algılanabilir. Avrupa şampiyonası öncesi “Serbest güreşimiz için 2-3 madalya alması gerekir” diye bir yorum yazmıştım. Tam yazdığımız gibi bu şampiyonayı 3 madalya ile kapatmış olduk.

Son öz olarak: “Türk güreşi şahlandı, olimpiyat için altın mutlaka alırız” varsayımlarıyla kamuoyunu bir beklenti içine sokmak yerine mütevazı ve ama çok sistemli çalışarak olimpiyatlarda serbestte 2 madalya kazanma hesapları yapmamız gerekir kanaatindeyim. Eğer iyi bir kura çeker ve şansımızda yaver giderse olimpiyatlardan serbest güreş madalyasız dönmez. Rengi ne olur derseniz onun orasını ancak Allah bilir diyelim. O zaman haydi hayırlısı temennisiyle gençlerimize başarılar.

12 yıl önce
Serbestte 40. altın
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak