|
Dünya o kadar büyük ki

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik tereddütlerin altında büyük oranda “değişim korkusu" yatıyor.



Değişim ürkütücüdür. Yeniliğe insan şüpheyle bakar. Mevcut düzenin bozulacak olmasından, alışkanlıklarının değişecek olmasından çekinir insan.



Geçmiş dönemlerde Van milletvekilliği yapmış Sayın Gülşen Orhan anlatmıştı şu yaşanmış hikayeyi:



Van'ın Bahçesaray ilçesinin ücra bir mezrasında, çocuk yaşta bir kızcağızı yaşlı bir adamla evlendirirler.



Bir gün kızcağız hastalanır, hastaneye gitmesi icap eder. Katıra bindirirler, patika yollarda uzun bir yolculuğun ardından yola ulaşırlar.



Bir minibüs gelir, kızı ve yaşlı adamı alır. Kızcağız hayatında ilk kez bir araba görmüş, ilk kez bir arabaya binmiştir.



Saatler süren yolculuğun ardından Bahçesaray ilçesine varılır, hastaneye gidilir, muayene olunur, dönüş yolculuğu için minibüs durağına gelinir.



Minibüsü beklerken yaşlı adam kızcağızı oradaki bir kadının yanında bırakır, alışverişe gider.



Kadın, 14-15 yaşlarındaki kıza bakar, yaşlı adama bakar... Kızcağızın kulağına eğilir, “kızım, gençsin, güzelsin. Neden evlendin bu yaşlı adamla? Neden yazık ettin kendine? Neden direnmedin?" diye sorar.



İlk kez mezradan dışarıya çıkmış, ilk kez arabaya binmiş, saatlerce yolculuk yapmış ve ilk kez bir “şehir" görmüş kızcağız cevap verir: “Ne yapayım teyze, ben dünyanın bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum ki..."



Evet... Mevcudun yeterli olmadığını, elbisenin artık Türkiye'ye dar geldiğini, statükonun çözümden ziyade sorun ürettiğini görelim.



Alternatifsiz de değiliz, çaresiz de değiliz. Dünya o kadar büyük ki... Yeter ki cesaretimiz olsun...


  1. DİJİTAL HAZİNE
  2. Yeni Şafak ekibi aylarca süren titiz bir çalışmayla
    ni oluşturdular. 15 Temmuz gecesi yaşananlara dair her türlü belge, video, fotoğraf toplandı ve kullanımı kolay şekilde tasnif edildi.
  3. Yeni Şafak ekibinin bu eseri, hem o geceyi araştırmak isteyenler için derli toplu bir kaynak olma özelliğini taşıyor, hem de o meş'um gecenin unutulmasının önüne geçiyor.
  4. Bu güzel eser için teşekkürler Yeni Şafak...
ANADOLU AJANSI'NDAN BAŞUCU ESERİ


Anadolu Ajansı her yıl, yılın önemli olaylarını derleyen bir almanak yayınlıyor.



Ajansın 2016 Almanağı yakınlarda yayınlandı. Almanakta 2016'nın önemli olayları yer alıyor. Ancak, asıl önemlisi, 2016 Almanağı'nda 15 Temmuz gecesi ve sonrası yaşananlar, en detaylı şekilde ve çarpıcı fotoğraflarla okuyucuya sunuluyor.



Anadolu Ajansı ve 15 Temmuz demişken, Ajans'ın o gece verdiği mücadeleyi de atlamayalım. Anadolu Ajansı, risk alarak, “Genelkurmay Başkanı Rehin Alındı" haberini vermiş, bu haber gecenin dönüm noktası olmuştu. Haberin hızla yayılmasıyla, darbe girişiminin emir-komuta zinciri içinde yapılmadığı anlaşılmış, rüzgar da tersine dönmüştü.



Türkiye'de olduğu kadar, dünyada da yüzümüzü ağartan, göğsümüzü kabartan kurumlarımız var artık. Anadolu Ajansı, TİKA, TRT, Kızılay, Yunus Emre Enstitüleri, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, AFAD, THY bu kurumlardan yalnızca bir kaçı.



Bütün bu kurumları, gönüller fetheden, gönüllere giren akıncılar olarak tanımlamak yanlış olmaz.



Anadolu Ajansı'nın 2016 Almanağı'ndan mutlaka bir tane edinin. Zira, 15 Temmuz'u hatırlamak için sıkça başvuracağınız, kitaplığınızın müstesna bir üyesi olacağına şüphe yok.



Anadolu Ajansı'na bu güzel eser için teşekkürler.



ANKARA'NIN KAHRAMANLARI


Yeni Şafak Muhabiri Yasemin Asan'ın, “15 Temmuz'da Şehit Düştüler, Başkent'i Düşürmediler" kitabı yayınlandı. Kitapta, 15 Temmuz akşamı Ankara'da sokağa çıkan ve şehit olan 89 kahramanın hikayesi yer alıyor.



15 Temmuz akşamı Ankara gerçek bir kahramanlık destanı yazdı. Keçiören'den Çankaya'ya, Mamak'tan Sincan'a, Altındağ'dan Gölbaşı'na tüm ilçeler Genelkurmay ve Meclis önüne koştular, sabaha kadar da meydanları bırakmadılar.



Ankara, Haçlı Seferleri'nden beri böyledir. Zor zamanda ortaya çıkan, kahramanca savaşan, işgalleri püskürten; zaferlerin ardından da büyük bir tevazu içinde kendi yalnızlığına, mahzunluğuna çekilen, zaferin rantını yiyenler tarafından da hem yağmalanıp hem de karalandıkça karalanan bir şehirdir.



Ankara'nın kahramanlığını kağıda döken Yasemin Asan'a da teşekkürler.



Hatırlatalım: Kitabın gelirlerinin bir kısmı şehit ailelerine gidecek.

#Cumhurbaşkanlığı Sistemi
#15 Temmuz
#Ankara
7 yıl önce
Dünya o kadar büyük ki
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti