|
Futbola basket dersi
Basketbol milli takımımız çok önemli bir gerçeği ortaya çıkardı. Alınan başarıya saygı duyarak bizlere verdiği ders için teşekkürle başlıyorum. Yıllardır futbol takımlarımızın bir şikayeti vardır. "Hafta içinde Avrupa Kupası maçı oynadık, takım çok yorgun onun için hafta sonu oynayacağımız lig maçını erteleyelim..."

Teknik direktörlerin, futbolcuların beyanatları, zaman zaman haklı bulunur "Beyefendiler" yorgunluk primi alır, dinlenirler.

Şimdi sıkı durun. Basketbol ve Futbol oyunu arasındaki farkı ele alalım.

İki pota arasındaki mesafe ve koşan sporcular. Basketbolcular, vücut yapısı, ayak ölçüleri bakımından yorulmaya, futbolcudan daha yakın ve saniye durmazlar. Harcadıkları enerji, bilimsel açıdan futbolculardan çok, hemde pekçok fazladır. Yorgunluktan şikayet edeceklerse basketbolcular etsin. Bir hafta içinde kaç maç oynadılar. Yapın hesabını ondan sonra konuşun. Futbolcunun doksan dakika içinde dinlenecek çok zamanı var. Dikkat edersek elini beline koyup dolaşanları, yeşil saha üstünde, temiz hava alırken görürüz. Ufak bir sakatlık arasında su içenleri görürüz. Bir gün ara ile final maçları oynayan sanki insan değil, robot.

Yapmayın. "Dolar" hesabı yapan Futbolcu Kardeşlerimiz. Yorgunluk maskesi altına girmeyin. "12 Dev Adam"dan utanın.

Lefterler, Kadriler, Turgaylar, Canlar, Metinler, Suatlar çarşamba günü oynarlar hafta sonu yine sahaya çıkarlardı. Onlarınki can, sizinki patlıcan mı...
#A Milli Basketbol Takımı
#12 Dev Adam
#A Milli Futbol Takımı
23 yıl önce
Futbola basket dersi
Yok yok, Ankara’nın ne yaptığını anlamadınız hâlâ…
“Sen neymişsin be abi?..”
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından