|
Koç"un cesedi 1 milyon dolar

Yıllar önceydi… Star''da muhabirdi. O günler çalkalanıyordu. Türkiye''nin en zengini Vehbi Koç vefat etmiş, cesedi gömüldükten sonra mezarından çalınmıştı.

İhbar yağıyordu televizyona. Birini ciddi buldu. Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Güldemir''e "Beni üç ay unut, bu işin peşine düşeceğim" dedi. Ve düştü…

İhbarcılarla buluştu. Onlar bir başkasına yönlendirdi. "Silivri''de buluşalım" diyorlardı. Çekinmeden oralara gitti. Adamlarla görüştü. "Ceset bizde diyordu" adam. Yanında bir kadın ve çocuk da vardı. Vehbi Koç''un cesedine karşı tam 1 milyon dolar istiyorlardı. Gazeteci "Hallederiz" dedi. Hemen telefonu çevirdi, "Cem Bey, Vehbi Koç''un cesedini buldum ancak 1 milyon dolar bedeli var" dedi. Konuşur gibi yaptığı Cem Uzan''dı. Aslında oyun oynuyordu. Telefonu kapattıktan sonra "Cem Uzan ile görüştüm, Vehbi Koç''un cesedi için 1 milyon doların lafımı olur diyor. Parayı vermeye hazır patronum" dedi.

Adam çok sevindi. Avuçlarını ovuştururken gazeteci onların kullandığı aracın şase numarasını aldı çaktırmadan. Polise bildirdi akabinde. Araştırdılar adam sabıkalıydı, araç da çalıntı.

Ertesi gün Aksaray''da buluşmak üzere anlaştılar ve buluştular. Hem televizyondan bir ekip hem de çok sayıda sivil polis peşlerine düştü. Ancak Aksaray''da bindikleri araba izini kaybettirdi bir süre sonra. Durum vahimdi. Cesedi kaçıranlarla baş başa kalmıştı gazeteci.

Cerrahpaşa''ya geldiklerinde "Benim sigara almam lazım" dedi. Adam arabayı park etti bir bakkalın önüne. Gazeteci bakkala girdi, sigara alırken cep telefonu ile de polise mevkiini bildirdi. Sonra çıktı kapı önüne bir simitçiye takıldı. Simit alarak zaman kazandı. Bir anda polis otoları peydahlandı. Adamın üzerine çullandılar ve yakaladılar.

Çalıntı aracın arkasında ise eter ve silah bulundu. Eğer yakalanma olayı gerçekleşmezse, gazeteci eterle bayıltılacak ve kaçırılacaktı. Hiçbir şeyden haberi olmayan Cem Uzan''a haber gönderip "Bize söz verdiğin 1 milyon doları gönder yoksa muhabirini bir daha göremezsin" diyeceklerdi.

Yakalanan adamın verdiği tarif üzerine mezarlığa ilk giden ve Vehbi Koç''un cesedini bulan kişi işte bu gazeteciydi. Ceset mezarının yakınlarında bir başka yere gömülerek saklanmıştı…

Vehbi Koç''un cesedini bulan gazeteci Murat Demirel''di. O şimdi Show tv genel yayın yönetmeni…

Genel yayın yönetmeni olmayı hayal eden genç meslektaşlara yol göstereyim dedim… Böyle olunuyor işte…

15 yıl önce
Koç"un cesedi 1 milyon dolar
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak