|
FETÖ neyi örtme çabasında
15 Temmuz kanlı kalkışmasının kanlı darbecileri başta Genelkurmay Çatı davası olmak üzere yargılandıkları tüm dava duruşmalarında, Mahkeme’lerde neredeyse ortak bir savunma stratejisi
. FETÖ ‘CÜ olmadıkları, darbeden haberlerinin olmadığı yalanlarını savunma hakkına sığınarak dile getiriyorlar. Kalkışma gecesi sonrasında derdest edilen sanıkların neredeyse tamamının daha önce verdiği ve iddianamelere giren ifadelerini mahkemelerde reddetmeleri aslında Pensilvanya kaynaklı organize bir şekilde davayı sulandırmaya yönelik algı operasyonlarına işaret ediyor. 15 Temmuz hainlerinin tümü gerçeklerle yakından veya uzaktan ilgisi olmayan uydurulmuş savunmalarla kendilerini hukuk ve millet vicdanında aklamayacaklarını çok iyi biliyor olmaları gerekir. Zira Cumhuriyet Savcılıklarınca hazırlanan iddianamelerde gerek kamera görüntüleri gerekse HTS kayıtları başta olmak üzere kanlı darbeye katılan hainlerin nerdeyse tamamı hakkındaki iddialar güçlü bir şekilde delillerle ispat edilmiş bulunuyor.

15 Temmuz Kalkışması (darbe) girişimi gecesinde Genelkurmay Karargahı’nda kalkışmayı Hulusi Akar’a tebliğ etmekle suçlanan sanık Mehmet Dişli, savunmasında FETÖ’cü olmadığını aksine bu örgütün hedefi olduğunu iddia etmişti. Sanık Dişli iddiasına referans olarak ta Akar ve ilginç bir şekilde Ergenekon ve Balyoz’da yargılanan bazı komutanların elinden ödül almasını göstermişti. Ancak Genelkurmay Başkanı Akar TBMM darbe Komisyonuna yazılı olarak gönderdiği cevapta Savcılığa verdiği ifadeyi tekrarlayıp, “Başbakanlık Müsteşarı ile baş başa iken Dişli’nin gözaltına alınmasının uygun olacağını söylediğini ifade etmesi Dişlinin yalanlarını ortaya koymuştu.

FETÖ Kalkışması veya darbe girişiminin önemli isimlerinden ve sözde ’Yurtta Sulh Konseyi’ bildirisinde ismi olduğu ileri sürülen Sanık Mehmet Partigöç yaptığı savunmada hakkındaki iddiaları kabul etmezken darbeci ve FETÖ’cü olmadığını iddia ederek darbe mesajlarını yalanlamıştı. Partigöç, Genelkurmay Başkanlığında ele geçirilen sırt çantasında, küçük kağıtlara elle yazılmış, “1. Sevgili eşime ve kızlarıma, hayatım, ülkem ve milletim için mücadele için geçti. 2. Geldiğimiz aşamada ülkemizin kötü gidişine dur demek de bize düştü. 3. Hakkınızı helal edin.” diğeri ise “Canım eşim, seni gerçekten her şeyden çok sevdim. Ama bu başkaldırıyı yapmasaydım da beni hayatımın sonuna kadar hapse atacaklardı, beni affet.” ifadelerini içeren notların kendisine ait olmadığını iddia etmişti. Çapraz sorgusunda, Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in ve diğer rütbelilerin başına çuval geçirilirken kendisine niye bir şey yapılmadığını sorması üzerine Partigöç, “Onlara sormak lazım diyebilmişti.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı’nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 kişinin yargılandığı çatı davasında en flaş yalan ve davayı sulandırma çabası en eski 4. Ana Jet Üs Komutanı Hava Tuğgeneral sanık Hakan Evrim’den geldi. Hakan Evrim, darbe gecesi rehin aldıkları Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a “Sizi kanaat önderimiz (Fetullah Gülen) ile görüştürebiliriz” diyen kişiydi. Sanık Hakan Evrim’de daha önce verdiği ve iddianameye giren ifadelerini tüm FETÖ’cü sanıklar gibi reddetti. Sanık Hakan Evrim Fetullah gülen ile hiç görüşmediğini ve böyle bir cümle kesinlikle ağzımdan çıkmamıştır, Hulusi Akar beni karıştırmış olabilir demişti. Sanık Hakan Evrim yalan söylemede o derece ileri gitti ki darbe gecesi Genelkurmay’da çekilen, mahrem İmam Kemal Batmaz ile selamlama görüntülerini, Yurtta Sulh Konseyi ve parolası ile ilgili olarak Kule görevlisi Mustafa Erez’e FETÖ’cü pilotlarla ilgili verdiği talimatı içeren ses kayıtlarını dahi inkar etmişti. Ancak bu davanın 1 numaralı sanığı eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve YAŞ üyesi Akın Öztürk verdiği ifadeyle Hakan Evrim’in yalanlarını ortaya koymuştu. ‘Kalkışmadan iki gün önce sanık Evrim, Diyarbakır’a giderek uçaklara hedefleme kodu olan ‘’Sniper cihazını taktırmıştı.

Kamera görüntüleri, ses kaydı ve onca delile rağmen mahkemede darbeden haberi olmadığını ileri sürerek ‘‘Darbe faaliyeti, Hollywood’da çekilecek bir komedi filmi için mükemmel bir senaryo olurdu” diyebilen FETÖ’cü hainler cinnet mi geçiriyor yoksa bu akıl almaz savunmalarla gündemi sulandırıp örtme stratejisi ile kimi ve neyi gözlerden iç ve dış kamuoyundan gizlemeye çalışıyorlar? Tabi ki Pensilvanya ve arka planda FETÖ’yü destekleyen gerek NATO ve AB ülkelerinde firari FETÖ’cülere kol kanat geren azmettiricileri gizleme gözden kaçırma ve olayı soğutma asıl hedef gibi görünüyor. Tali hedef ise devlet darbeyi biliyordu veya kontrollü darbe yalanı ve algısını güçlendirerek ülke içinde ayrışma ve kutuplaşmalara zemin yaratılma çabası diyebiliriz.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır düsturundan hareketle FETÖ ve PKK terör örgütleriyle mücadelede büyük başarılara imza atan bilhassa Şırnak Kato’da teröristlere büyük darbe indiren Tümgeneral Aydoğan Aydın ve kahraman silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun.

#15 Temmuz
#FETÖ
#PKK
7 yıl önce
FETÖ neyi örtme çabasında
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’