|
HDP ve PKK'nın elindeki Kürt kanı: Yasin, Abdullah, Fırat…
Yunus Koca, henüz 30'larında genç bir kardeşim. Kardeşim idi.

Eczacı, bir dönem Ak Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Bundan sonrasını Yunus kendisi anlatsın…

“Gençlik kolları başkanlığı yaptığım dönemde il başkanlığına yapılan saldırıların sayısını hatırlamıyorum...

Ne güzel bahar gelecekti memleketime Karadeniz Dağları'nda horon tepecek Cudi'de halaylar çekecektik beraber..!

Bugün cuma hutbesi kardeşlik birlik beraberlik üzerineydi. İnşallah gönüllere tesir eder...”

Bitmedi…

Nerede bir zulüm var, zalimin karşısında durmak üzere Yunus orada! Kendisini anlatan, okudukça “böyle çocukları barış ölsün diye öldürüyorlar” diyerek ağlamaya başladığınız ifadelerini okurken arasına iliştirdiği fotoğraflara bakınca görüyorsunuz bunu. Mısır'da darbe olmuş, insanlar öldürülmüş, Yunus zalimine doğru “Rabia” diyor. İsrail askerleri bir çocuğu sürüklüyor, o işgalciye haykırıyor. PKK ve HDP el ele vermiş, garibanın çocuğunu öldürüyor, Yunus orada ve karşılarında…

Terör, bugün PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmalarından öğrendiğimiz kadarıyla, Kürt halkını da hedef alıyor. Çünkü o Kürt halkı, ümmet dedi, İslam dedi, sokağa çıkma çağrısına uymadı, barışı hedef alan PKK ve HDP'ye yüz vermedi. Barışın ve çözümün tarafının kim olduğunu gördü, tercihi onlardan yana yaptı, Yunus gibi…

Yunus da öyle yaptı, Müslüman bir Kürt olarak PKK terörüne destek vermedi, uğradığı saldırılar bile onu bildiğini söylemekten alı koymadı.

Abdullah Birol, 30'larında genç bir kardeşim, doktor, kim bilir kaç kişiye umut olacak, âilesinin hangi umutlarla büyütüp, doktor ettiği bir genç. Uykusuz gecelerin, dinlenmeden sürekli çalışarak geçirdiği günlerin ardından 1. tercihine yerleşti, Diyarbakır'a… Ama gel gör PKK izin vermedi, hem bize hem de yüzlerce hasta insana umut olmasına. PKK, teröre destek vermediği için tehdit ettiği, gözden çıkardığı Kürt halkına doğrulttu kalleş namlusunu, Abdullah'ı seyir halindeyken öldürdü. Yeğenlerine “ 5 sûre ezberlerseniz gezdireceğim” dediği, ezberledikleri için gezdirdiği arabasında.

Fırat Simpil, 13 yaşında, onu tanıyabileceğimiz bir sosyal hesabı yok henüz, terlikleri olmasa PKK'nın uzaktan kumandalı bombayla patlatarak kıydığı kucağımıza sığacak zarif bedenini tanıyamıyor annesi… Fırat Simpil, annesinin yanında bir fotoğrafı var, küçük ağabey, ellerini cebine sokmuş, ağabey pozu verecek kıyamadığım ama veremiyor. Çünkü çocuk o, rol yapamaz, yüzündeki masumiyeti fısıldıyor o fotoğraf karesinde, ben bunu görüyorum.

Bu isimler sadece burada kayda geçirdiklerimiz, bir de kayda geçmeyenler var; oğlunu PKK'ya vermedi diye tehdit edilen baba, çocuğu PKK'ya katılması için kaçırılan anne, örgüt içindeki infazlar, sokak ortasındaki infazlar… Yasin Börü var, Müslüman Kürt halkıyla bağlantısı kopmuş, katle hizmet eden Demitaş'ın sokak çağrısı sonucu öldürülen… Yasin'in arkadaşları var. Aytaç Baran var. Yani bu terör örgütünün ve onun siyasi uzantısı PKK'nın elinde emin olun Türk kanı kadar Kürt kanı var.

Karşımızda artık Kürt halkının haklarını düşündüğünü iddia eden bir yapı değil, seküler, mafyöz, terörist ve faşist bir yapı olan HDP ile onun terör kolu PKK var. Bunların artık tescillendiği üzere, barış ve çözüm ile işleri yok, bunlar Müslüman Kürtleri hedef alacak kadar İslamî değerlere savaş açmış maşalar. Erdoğan'ı başkan yaptırmamak için kendi halkından başlayarak gördüğü herkese namlu doğrultan maşalar.

Tabi bir de karşımızda artık riyâkârlığın nirvanasına ulaşmış gazeteciler, insan hakları örgütleri, meslek örgütleri, siyasi parti başkanları var. Onlar yalnızca kendi ölümlerine ağlar, hatta kendileri öldürür, kendi ölüleri üzerine yine ağlar, en azından ağlar gibi yapar, bunu bahane ederek gördükleri her şeyi yakmaya kalkarlar. Bu riyakârlık, Türk Tabipleri Birliği, CHP, Paralel Medya, İnsan Hakları Derneği, CNN Türk, Mazlum-Der, solcu geçinen bazı gazeteciler, Gezici tiplemelerin paçasından öyle bir akar ki, sonra o paçalara kendileri basar ve yüzleri üzerine kapaklanırlar. Düştükleri yer, Abdullah'ın, Fırat'ın, Aytaç'ın, Mehmet'in tabutlarının önüdür. Düştükleri yerden PKK ve HDP'nin elindeki Kürt kanı görünür.
#Yunus Koca
#pkk
#hdp
9 yıl önce
HDP ve PKK'nın elindeki Kürt kanı: Yasin, Abdullah, Fırat…
2021 yılı 1. çeyrek ekonomik büyüme oranı
Mrsiç Kanarya oldu
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti