|
Vurursunuz eyvallah da, ölmezsek sıkıntı büyük! Ölmedik!

Türkiye, henüz 3 gün önce bir uçurumun kıyısından son anda kurtuldu.



FETÖ'ye bağlı rütbeli askerlerden ve yine aynı silahlı terör örgütünün sivil üyelerinden oluşan ihanet şebekesinin kalkıştığı darbe girişiminde, sivil halkın üzerine savaşta kullanılabilecek silahlarla ateş açıldı. Bu ülke vatandaşlarının parasıyla alınan helikopterlerden, bu ülke halkını vurdular. Bu ülkenin tankları ile bu ülkenin vatandaşlarının üzerinden geçtiler. 16 yaşındaki çocuğu öldürdüler. 240 şehidimiz var. "İhanet" kelimesi, bu düşmanlığı, bu nefret dolu vahşeti ifade etmekte oldukça yetersiz... Burada önemli soru şu:

Masum insanlara düşmanca saldıracak kadar gözü dönmüş varlıkların sebebi neydi? Onları bu denli insanlıktan çıkacak kadar vahim bir noktaya getiren amaç neydi? Bu önemli bir soru, buna ilerleyen zamanlarda yazacağımız darbe yazılarında dönelim...


Türkiye halkı, "vur emrine itaat etmeyen kahraman askerler", canını ortaya koyan Türkiye polisi, muhalif medya, toplumun farklı kesimleri o gece hep birlikte, darbeye karşı direndiler. Allah'ın yardımı ve saydığım kesimlerin direnişi sayesinde çok büyük bir badire atlatıldı. Allah hepsinden râzı olsun, mekânları cennet olsun, geride kalanlara onların kahramanlıkları sabır için şifâ olsun. Birlik olanlar sağ olsun, darbe girişimine tepki verenler var olsun.



Türkiye, çok büyük küresel bir savaşın, "darbe girişimi" adı altındaki saldırısına maruz kaldı. İlk saldırı püskürtüldü ancak bu düşman örgütün dünya küresel sistemindeki besleyicileri ve kollayıcılarının desteği nedeniyle halen bir risk mevcut.


FETÖ Darbe Girişimcileri, yalnızca 240 kişiyi katletmedi, toplumsal bir travmaya sebep oldular. Düşünsenize, 3 yıldır FETÖ ile mücadele ediliyor ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaveri hain bir örgüt üyesi çıkıyor. Bunlar bu denli yalan ve riyâ içerisinde yaşayabilen, insan onurundan bîhaber varlıklar. Bu yapıyla mücadelenin en büyük zorluğu buradan geliyor. Bu yapının oluşturduğu travma, güven hissinin kaybı, anksiyeteye varan sorunlar doğuracak boyutta. Darbe büyük oranda püskürtüldü ama elimizde böyle de güvensizlik dolu, travmatik bir ortam kaldı.



FETÖ, ile en büyük sorunumuzun dini boyutla alâkalı olduğunu, bunların İslâm'a en büyük zararı verdiğini, bir İlâhiyatlı olarak 17/25 Aralık öncesinden başlayarak defaatle ifade etmiştim. Allah'ın adıyla insanları kandıran bu terör örgütü, Allah'ın adına yapılacak olan hakkaniyetli işlere de engel oldu. Darbeyi büyük oranda püskürttük ancak elimizde İslâm'a verilmiş zarar kaldı.



Bu ülkede 4 yıl askerlik yapmış, bu ülkenin tarihi olan 87 yaşındaki dedemin, darbe girişiminin ertesi günü ifade ettiği, bugün Devlet Bahçeli'nin de değindiği acı gerçek büyük oranda püskürttüğümüz darbe girişimin ardından önümüzde kaldı: PKK terör örgütüyle mücadele sırasında verilen şehitler, FETÖ'cü askerlerin gerçek mücadele vermemesiyle alakalı olabilir mi? Pek âlâ mümkün, zira her darbe öncesi şartların olgunlaşması gerekir, o şartlar, çok sayıdaki şehit haberleri ile kısmen sağlandı gibi... Siz, 240 şehidimize, PKK ile mücadele sırasında katledilen şehitlerimizi de ekleyin. Darbe girişimini büyük oranda püskürttük ama elimizde ihanetin arka planının oluşturduğu acı ve şüphe kaldı.



Bu ihanet örgütü, en önemli kurumlarımızdan başlayarak, askerimiz, polisimiz, akrabamız, dinimiz, toplumsal dinamiklerimiz, özetle "değerimiz" olan ne varsa hepsini hedef aldı. Bu silahlı terör örgütü, bizi en manevi yerlerimizden vurdu. Bizi ve maneviyatımızı öldürmek için vurdular. V
u
rdular,
e
yvallah da
,
ölmezse
k
sıkıntı b
üyük
! Ölmedik!


Ölmedik, cidden sıkıntı büyük... O sıkıntı nasıl bertaraf edilir? Adâlet ve disiplin ile... Bu ülkeye bu zulmü revâ gören bu yapıyla mücadele bitmedi ve hatta belki de yeni başlıyor. Darbe girişiminde, inlerinin koordinatlarını veren bu yapının kökü kazınmalıdır. Bu mücadele gevşeklik kabul etmez. Bu mücadele sırasında en önemli haslet adâlet olmalıdır, unutmayın bu örgüt tüm yerli ve tüm yabancı kirli güçlerden destek aldığı halde kaybetti. Adâlet konusunda binlerce insanın kanına giren bu yapı, adâleti de işgal ettiği için kaybetti. Bizler, bu yapıyla mücadele ederken başarı elde etmek istiyorsak asla gevşeklik göstermeden ve adâletten ayrılmadan bunu yapmak zorundayız. Çünkü vurdular. Çünkü ölmedik. Allah, dünyada bir adâlet düzeninin inşâsını istiyor, bunu kullarının eliyle yapmak istiyor, o adâlet düzeni, adâleti ortadan kaldıranların kökünü kazımakla mümkün... Allah bizleri büyük bir şerden kurtardı, bu kurtuluştaki şükrümüz Allah'ın murat ettiği adâleti tesis etmekle mümkündür. Çünkü vurdular. Çünkü ölmedik. Çünkü sıkıntı büyük. Asıl iş şimdi başlıyor.



#FETÖ
#Darbe girişimi
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
il y a 8 ans
Vurursunuz eyvallah da, ölmezsek sıkıntı büyük! Ölmedik!
İran’ın saldırıları çok tehlikeli: Küresel sistem, Türkiye’yi vurmayı hedefliyor, İran’ın önünü açıyor!
İmamoğlu’na kim hayat veriyor?
Hayat dile yansır
DEM Parti ile DEM Partililer… CHP’nin asıl zihniyetine dikkat!
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…