|
Rockefeller Ailesi!

Komplo teorilerinde adı en çok telaffuz edilen aile herhalde Rockefeller"dir. Forbes dergisinin açıkladığı en zenginler listesinde Rockefeller ailesinden tek bir isim bile görmek mümkün değil. Genelde Steve Jobs"lar, Bill Gates"ler hep ön planda ve en zenginmiş gibi görünürler.

İşin iç yüzünü bilenler realitenin böyle olmadığının farkındalar. Kağıt üzerinde görünmeseler de ABD"nin ve dünyanın en zengin ailesi Rockefeller"lar. Kontrol ettikleri para 5 trilyon dolarla 15 trilyon arasında değişiyor. Sadece parayı kontrol etseler iyi, bir de siyasetle olan bağları var.

New York"taki okumuş yazmış takımı ABD ve siyaset deyince akla ilk gelen ismin Rockefeller olduğunu söylüyor. Mesela geçtiğimiz 12 Ekim"de New York"un önde gelen siyasetçilerini kendi ofislerinde bir araya getirmişler. Rockefeller ailesinin kimlerin New York senatörü olması gerektiğini, ekonomiyle ilgili alınacak kararları dikte ettirdiği bile açıktan konuşuluyor.

Sadece New York"ta bu ailenin 1 trilyon dolarlık gayrimenkulü olduğu biliniyor. Peki Rockefeller"lar hangi alanlarda iş yapıyorlar ve bu seviyelere kadar hangi yollardan geçtiler?

New York Times gazetesinden Richard D. Hylton 16 Şubat 1992"de Rockefeller ailesinin servetinin bölünme riskini taşıdığını belirten bir haber yayınladı.* Aynı haberde ailenin hangi işleri yaptığını detaylı bir şekilde yazdı.

Ailenin kurucusu John D. Rockefeller. Petrol işiyle birlikte iş dünyasına hızlı bir giriş yapıyor. Amerika"nın ilk milyarderi oluyor. Asya"dan Latin Amerika"ya, Avrupa"dan Avustralya"ya hemen her yere yatırım yapıyorlar.

Standart Oil Company ile petrol alanında neredeyse rakipsiz hale geliyorlar. Bu şirket daha sonra Exxon, Mobil ve Chevron olarak birçok başka şirketi de bünyesinden çıkarıyor.

Amerika"nın en büyük bankalarından biri olan Chase Manhattan Bank Rockefeller"ların en büyük yatırımlarından biri. Bu bankanın bugünkü piyasa değeri neredeyse 3 trilyon dolar. Manhattan"ın göbeğindeki Rockefeller Center"ın ederiyle herhalde Türkiye"nin dış borcu ödenir.

Amerika"nın etkili ailelerinden Dulles"larla Rockefeller"lar kuzenler. Mesela bir dönemin CIA başkanı Allen Dulles"ı bu göreve getiren kuzen Rockefeller oluyor. Latin Amerika"da CIA"in yaptığı bazı operasyonların finansmanını Rockefeller sağlıyor.

ABD Başkanların Richard Nixon Hazine Bakanı olması için John Rockefeller Jr"ya tam yetki veriyor. Ama ailenin baskısı sonucu John Rockefeller bunu kabul etmiyor. Parasının gücüyle daha çok şey yapacağını biliyor aile.

ABD"ye resmi geziyle gelen Rusya, Çin gibi ülkelerin önde gelen siyasileri off the record olarak mutlaka Rockefeller"a uğruyor. Bu toplantılara ABD"yi yöneten ziyaretçiler de katılmıyor değil. Ancak bu görüşmelerin içeriği asla basına yansımıyor.

İran Contra skandalı, Vietnam Savaşı"nın finansmanı, Avrupa"nın dizaynı Chase Manhattan Bank tarafından sağlanıyor.

Uluslararası ilişkilerde daha rahat nüfuz sağlamak ve operasyonlara kılıf hazırlamak için CFR"ler, Bilderbergler organize ediliyor. Buralara itinayla üyeler seçiliyor.

Ailenin zenginliği herkesin malumu ama Rockefeller"ı daha önemli kılan siyasetle olan ilişkileri. Baba oğul Bush"lar, Ronald Reagan"lar, Nixon"lar, Ford"lar ailenin en kıymetli dostları oluyor. Tesadüfe bakın, bir dönemin Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin Rockefeller"ların en sevdiği adam oluyor.

Dünya zaman zaman ekonomik krizlere giriyor. Buhranlı dönemler kaçınılmaz oluyor. Ama bu aile tesadüfe bakın hiçbir krizden hiçbir zaman etkilenmiyor. Lehman Brothers, AIG, Citigroup gibi dünya çapındaki kurumlar, bankalar bile krizlere boyun eğerken Rockefeller"ların şirketleri olduğu gibi yerinde duruyor.

Hiçbir rüzgar, hiçbir fırtına Rockefeller"ın yanından bile geçmiyor. Şirketler aynı güçlülükte olduğu gibi ayakta. Her gelen siyasi sanki icazet alır gibi bu aile önünde diz çöküyor.

Bağımsız medya, basın özgürlüğü derler dururlar. Siz hiç bu ailenin yaptığı, karıştığı bir yolsuzluk duydunuz mu? Soruşturmaya tâbi tutulduğuna dair bir haber okudunuz mu? Bankalar 2008 yılında sapır sapır dökülürken Chase Manhattan Bank nasıl oldu da dimdik ayakta kaldı?

Yoksa biz mi çok komplocuyuz? Sahi ya Irak ve Afganistan işgallerinden sonra bu ülkelerin enerji ihalelerini kim aldı? Irak petrollerini kim kontrol ediyor? 2003"de İngiltere Başbakanı Tony Blair"i savaşa kolayca ikna eden kimdi? Berlusconi kiminle ortaklık yapıyor?

Çin"deki en büyük firmalar kimin? Çin finans kurumları kimle ortak?

NOT
: Rockefeller ailesi hakkında daha detaylı bilgi isterseniz Ron Chernow"un Titan: The Life of John Rockefeller kitabı ilgi çekici olabilir.

Twitter.com/cemkucuk55

11 yıl önce
Rockefeller Ailesi!
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak