|
Aykut Kocaman kaybetti!

Aykut Kocaman maalesef kritik maçlarda teknik direktörlük yeteneğini konuşturamıyor. Konuşturamayınca maçları kaybediyor. Fenerbahçe"nin Galatasaray karşısında nasıl oynayacağı üç aşağı beş yukarı belliydi.

Moussa Sow ileride tek adam. Top gelince Galatasaray defansı arasında kaybolup gidiyor. Sağdan Kuyt, ortadan Baroni bastırıyor ama defansın kilidini açamıyor. Hal böyle olunca gol atma şansı yok.

İleride Sow"un yanına hızlı, süratli ve sırtı kaleye dönük oynamayı bilecek bir forvet şart. Aykut Kocaman"ın maçın ikinci yarısında yapması gereken çok basitti: Sow"u çıkartıp Stoch"u almak. Baroni"nin çıkması yanlıştı. Öyle ya da böyle Baroni defansı zorlayan, içe kateden, ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan bir oyuncu.

Sezer"in oyuna girip Baroni"nin çıkması maçın bittiği an oldu. Caner"in çıkması doğruydu. Ayrıca Meireles"in bu kadar sinirli oynamasının bir izahı yok. Kırmızı kart görmesi çok yanlıştı. Hadi kart gördün hakeme yaptığı hareketlerin hiçbir mantığı yok.

10 milyon Euro"luk oyuncu aynı hareketi Chelsea"da yapabilir mi, diye sormadan edemiyor insan. Ne de olsa burası Türkiye, istediğin gibi oynayabilirsin. Kimse de hesap sormaz.

Galatasaray geçen yıl son maçta Kadıköy"de oynadığı oyunun aynısını oynadı. Riera sol tarafta iyi defans yaptı. Hamit iyiydi. Selçuk çok şık bir gol attı. Eboue, Semih iyi defans yaptı.

Fatih Terim Galatasaray"ı oynatması gerektiği gibi oynattı. Çok hücuma çıkmadı ama Fenerbahçe"ye de pozisyon vermedi.

Fenerbahçe iki yıldır Galatasaray"a karşı etkili top oynayamıyor. Kritik maçları kazanamıyor. Bunda en büyük etken ne yazık ki Aykut hoca. Kafasındaki şablondan kurtulamıyor.

Umarım en azından yönetim ikinci devre bir iki iyi oyuncu alır. Yoksa bu yıl şampiyonluk hayal olabilir.

Beşiktaş böyle kaçırmaya devam ederse…

Bu hafta en avantajlı takım Beşiktaş olabilirdi. Tabii ki G.Birliği"ni yenseydi. Beşiktaş maça iyi başlamadı. Gençlerbirliği maça iyi başladı ve üretkenlik sağladı. 1-0 öne geçince G.Birliği, Beşiktaş biraz toparlandı.

Beşiktaş kritik zaman diliminde golü buldu. Bu gol Beşiktaş"ı kendine getirdi ve maç döndü. İkinci yarı Beşiktaş ilk 20 dakika neredeyse gol kaçırma rekoru kırdı. 4-1 olacak maç berabere bitti. Bu arada Gençlerbirliği de bir iki pozisyon kaçırdı.

Beşiktaş her şeye rağmen iyi oynuyor, iyi mücadele ediyor. Liderle arasında 5 puan fark var. İkinci yarı bu takım zirveye oynar. Şampiyon olabilir. Yeter ki forvete bir oyuncu alınsın. Almedia son vuruşlarda iyi değil. İyi olsa Beşiktaş bugün liderdi.

Trabzon"a takviye lazım!

Trabzonspor Büyükşehir Belediye karşısında topa hakim oldu. Ancak topa sahip olmak oyuna hükmetmek anlamına gelmiyor.

Henrique oyunda neredeyse hiç yoktu. Trabzon son vuruşlarda etkili olamadı. İyi top çevirdi ama bir türlü istediklerini yapamadılar. Alanzinho iyi oynadı. Nitekim Trabzon ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

Ancak ikinci yarı Belediye iyi bastırdı. Hücum girişimleri etkiliydi. Yer tutma yanlışlığından iki gol yedi. Normal şartlarda bu gollerin yenmemesi lazımdı. Trabzonspor"un sene başından bu yana verimsizliği ve istikrarsızlığı devam ediyor. İkinci yarı bu yakıma en az iki ya da üç oyuncu lazım.

Yoksa bir maç kazan bir maç kaybet silsilesi devam eder.

Twitter.com/cemkucuk55

11 yıl önce
Aykut Kocaman kaybetti!
Yeni bir dünya düzeni kurulurken(2)
Ünal Hoca
Bağlılığın ya da kopuşun simgesi olarak isimler...
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek