|
Zordu, kolay oldu

Samsunspor ile Beşiktaş kadro yapılarında çok ciddi zaafları olan iki takım... Ve dün bu zaafları oyun içinde ikisi açısından da şanslar yarattı. Şöyle ki: Samsunspor bütün büyük maçlarda iyi ve hızlı başlıyan ama ilerleyen bölümlerde dağılan bir ekip. Dün karşısında Sergen ve Tümer'siz, dolayısıyla orta saha organizasyonu olmayan bir Beşiktaş'ın bulunması evsahibi takımın şansıydı. Ama bunu bile kullanmayı başaramadı. Madalyonun diğer yüzünde ise Beşiktaş'ın sakatlar ve cezalılar nedeniyle yaşadığı talihsizliği Samsunspor'un zaafları telafi ediyordu. Samsunspor, bireysel anlamda Ceyhun, Celil, Rafael, Serkan gibi meziyetli oyunculara sahip ama organize bir takım degil, iyi başladığı bir çok maçı vermesi de bundan. Savunması çok dengesiz, kolay açık veriyor. Orta alan-defans yardımlaşması yok gibi birşey. Eksik Beşiktaş dün rakibinin bu zaaflarının yardımını çok gördü. Attıklarının dışında Ahmed Hassan'la kaçırdığı iki net fırsat ve bir de hakem Oktay Demiray'ın avantajı oynatmaması yüzünden güme giden bir golü var. Maça damgasını vuran, Beşiktaş'ta Sergen ve Tümer'in yokluğuydu. Onların olmadığı siyah-beyazlı takım olgun atak geliştirmekte hep zorluk çekti. Okan ile Ahmed Hassan oyuna ağırlıklarını koyduğunda etkili olabildi. Burada Gökhan Güleç'in takıma kattığı artıları ayrıca belirtmek gerekiyor. Ne kadar isabetli bir transfer olduğu her hafta biraz daha kendini gösteriyor.

Maçın ilk yarısında denge, ikinci yarısının büyük bölümünde Samsunspor baskısı vardı. Ancak ev sahibi ekip bütün hücum aktivitesini Ceyhun'un bireysel becerisine bağlayıp, o da aldığı topların çoğunu ezince, bir de tehlike bölgesindeki son vuruşlar beceriksiz olunca bu baskı sonuç vermedi. Baskıdan gol çıkmadığı gibi Samsunspor'un kalesini savunmadaki yetersizliği iki gole mal oldu.

Görünen o ki, Samsunspor bu durumuyla ligde kalma konusunda çok sıkıntı çekecek. Beşiktaş ise, lig üçüncüsü olup, Avrupa'ya gitme konusunda çekiştiği rakiplere göre bence en kuvvetli aday.

18 yıl önce
Zordu, kolay oldu
Sedat Peker’in iddiaları MİT TIR’ları davasının sanıklarını aklar mı?
Kara dinlilerle milletin savaşı
Yanlışlar toplamındaki isim: Ahmet Kekeç!
Kızları babalarına, eve ve evliliğe karşı isyana çağıran feminizm
İnsaf!